Είναι ζουμερά, γλυκά και αρωματικά, τα λατρεύουν τα παιδιά και… μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, τα ροδάκινα έχουν την τιμητική τους. Εμείς σας προτείνουμε μια εύκολη ροδακινόπιτα , που δε χρειάζεται πάνω από μισή ώρα για να την ετοιμάσετε! Υλικά 150 γρ. βούτυρο 220 γρ. ζάχαρη 240 γρ. γάλα 125 γρ. αλεύρι 500 γρ. σχετικά ώριμα αλλά σφιχτά ροδάκινα 4 κ.σ. ζάχαρη 1 κ.γ. κανέλα *προαιρετικά, παγωτό για το σερβίρισμα Εκτέλεση Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε φέτες Ανακατεύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το γάλα και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Αλείφουμε το βούτυρο σε ταψάκι 25 εκ. Το βάζουμε στο φούρνο στους 170ºC να λιώσει. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα αλεύρι-ζάχαρη-γάλα, χωρίς να το ανακατέψουμε καθόλου. Σε όλη την επιφάνεια του γλυκού βάζουμε τα κομμένα ροδάκινα. Δεν ανακατεύουμε τα υλικά. Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για περίπου 40′ για να ροδίσει η επιφάνεια. Το σερβίρουμε με κουτάλι όσο είναι χλιαρό με μια μπάλα παγωτό.
Η πιο εύκολη ροδακινόπιτα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μεσογειακό κοτόπουλο με ρύζι Δοκιμάστε αυτό το απλό και νόστιμο πιάτο με κοτόπουλο και ρύζι που μπορεί να είναι έτοιμο σε λιγότερο από... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγανός μπακαλιάρος: Το πιο επιτυχημένο κουρκούτι για αέρινο αποτέλεσμα Αυτή είναι η συνταγή για το πιο επιτυχημένο κουρκούτι, που χαρίζει τραγανό και αφράτο μπακαλιάρο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θρεπτικά ρεβίθια Λίγα υλικά, απίστευτα γευστική και αρωματική συνταγή, αρκεί να έχουμε κάνει την απαραίτητη προετοιμασία. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πανεύκολα μπισκότα μήλου χωρίς ζάχαρη Αν ψάχνετε για μια εύκολη, υγιεινή και νηστίσιμη συνταγή για το πρωινό σας, τότε αυτήν πρέπει σίγουρα να τη... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μανιτάρια φρικασέ Ποιος είπε ότι το φρικασέ γίνεται μόνο με κρέας; Κι όμως, είναι εξίσου νόστιμο με μανιτάρια! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα με ελαιόλαδο, πορτοκάλι και κανέλα Όταν ξεφουρνίσουμε τα μπισκότα, στην αρχή θα είναι μαλακά, αλλά όταν κρυώσουν, θα σκληρύνουν και θα γίνουν τραγανά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάρι γεμιστό με ρύζι Τα φρέσκα καλαμάρια θέλουν σχολαστικό καθάρισμα και προετοιμασία πριν μαγειρευτούν. Παρ’ όλ’ αυτά, η γεύση τους είναι μοναδική και... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βελούδινη ψαρόσουπα Απολαυστική ψαρόσουπα με σφυρίδα ή μπακαλιάρο και λαχανικά που θα λατρέψετε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μανιτάρια φρικασέ Σερβίρουμε το φρικασέ μανιταριών ζεστό σε πιάτα, ραντίζοντας το καθένα με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βραστό χταποδάκι Αυτό το χταποδάκι που μπαίνει πολύ βολικά σε βάζο, είναι ό,τι πρέπει για την περίοδο της νηστείας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη και γρήγορη χορτόπιτα Δε χρειάζεται πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί και είναι ένα φανταστικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ