Όταν η μικρή Violet ήταν 2 χρονών, ρώτησε τη μαμά της «Μαμά, πότε θα μεγαλώσει το χέρι μου;»…ήταν μια ερώτηση που της ράγισε την καρδιά, αφού έπρεπε να της εξηγήσει πως το χέρι της δε θα αναπτυσσόταν ποτέ. Βλέπετε, η μικρούλα είχε γεννηθεί με τη νόσο του Hirschsprung και χωρίς το ένα χέρι από τον καρπό ως τα δάκτυλα. Η μαμά της,  Holly Spring, μια λάτρης της ψηφιακής φωτογραφικής τέχνης  σκέφτηκε ότι αυτό που η κόρη της χρειαζόταν η κόρη της ήταν να πιστέψει ότι δεν υπάρχουν όρια σε όσα μπορεί να καταφέρει, αρκεί να πιστεύει στον εαυτό της.
«Η κόρη μου είναι η μούσα που με εμπνέει να φωτογραφίσω και να μοιραστώ αυτό το πάθος για την ψηφιακή τέχνη και τις φωτογραφίες με όλο τον κόσμο»
«Μου έχει μάθει τόσα για τον εαυτό μου. Δεν είναι απλώς το μοντέλο μου, είναι το πρότυπό μου και μου υπενθυμίζει να έχω κουράγιο στη ζωή.»
Για το λόγο αυτό απαθανάτισε τη μικρή σε υπερεαλιστικές πόζες γεμάτες έμπνευση και πρωτοτυπία. Τα φαντασιώδη πορτραίτα, με τα οποία ασχολείται η φωτογράφος, προέκυψαν επειδή η περήφανη μαμά προσπαθεί να βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια της κόρης της. Οι εικόνες, γεμάτες φαντασία, είναι συνήθως συνθέσεις: η Holly πρώτα φωτογραφίζει την κόρη της και μετά προσθέτει ασυνήθιστο φόντο, το οποίο όμως έχει φωτογραφίσει χωριστά.