Τα παιδιά λατρεύουν τα burger! Και οι μεγάλοι βέβαια, αλλά συχνά τα αποφεύγουμε λόγω των πολλών θερμίδων αλλά και του ανθυγιεινού τους χαρακτήρα. Εδώ σας δίνουμε μια υγιεινή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα λαχταριστό burger, χωρίς τύψεις! Υλικά (για 4 μερίδες) Για τα μπιφτέκια ½ kg κιμά μοσχαρίσιο 2 φέτες ψωμί 1 κρεμμύδι ξερό 1 αυγό 1 κουταλάκι δυόσμο (προαιρετικά) 1/3 ματσάκι μαϊντανό αλάτι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Για τα burger 4 ψωμάκια για burger 2 τομάτες 1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες τυρί Cheddar (ή όποιο άλλο προτιμάτε σε φέτες) 3 κουταλιές ελαιόλαδο φύλλα μαρουλιού μαγιονέζα, μουστάρδα, κέτσαπ (προαιρετικά) Εκτέλεση Μουσκεύουμε σε νερό το ψωμί και το στίβουμε Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το τρίβουμε στον τρίφτη Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο Πλένουμε τις τομάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ψωμί και το αυγό. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο για 20 λεπτά στο ψυγείο, ώστε να πάρει γεύση από όλα τα υλικά. Πλάθουμε τον κιμά σε τέσσερα μεγάλα μπιφτέκια, προσέχοντας να μην είναι πολύ χοντρά σε πάχος. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και ψήνουμε 6 με 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ζεσταίνουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά. Αλείφουμε σε κάθε ψωμάκι λίγη μουστάρδα, μαγιονέζα ή κέτσαπ της αρεσκείας μας, τοποθετούμε φύλλα μαρουλιού, ένα μπιφτέκι, μια πλούσια φέτα τυρί, μια φέτα ντομάτα και μια-δυο ροδέλες κρεμμύδι. Κλείνουμε το burger με το υπόλοιπο μισό του ψωμιού και αν θέλουμε το περνάμε για ένα-δυο λεπτά από το σχαροτήγανο, ή την τοστιέρα που έχουμε αλείψει με ελάχιστο λάδι
Το πιο λαχταριστό σπιτικό burger!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σπιτικές σάλτσες, χωρίς συντηρητικά Φτιάχνουμε τα δικά μας χειροποίητα ντιπ χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά, εύκολα και γρήγορα στο σπίτι εντυπωσιάζοντας την παρέα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς να βράσεις το αβγό όπως το θες Τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, από το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Vegan burger Αλεσμένα όσπρια, μανιτάρια ή άλλα λαχανικά αντικαθιστούν επάξια των κιμά των κλασικών μπέργκερ. Εδώ για να πιάσουμε την υφή,... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητά καλαμπόκια με παρμεζάνα & σκορδάτη μαγιονέζα Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταναλώσουμε το καλαμπόκι. Αυτός, όμως, είναι ο πιο νόστιμος! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υγιεινό smoothie με βατόμουρα και σπανάκι Ξεκινήστε σωστά τη μέρα σας με ένα δυναμωτικό πρωινό. Ένα smoothie με βατόμουρα και σπανάκι αρκεί για να σας... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεβιθάδα Παραδοσιακή συνταγή από την Πάρο. Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και... νοστιμιά! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με μέλι, μουστάρδα και λαχανικά Εύκολη και νόστιμη συνταγή για λαχταριστά μπουτάκια κοτόπουλου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαχανοντολμάδες με αβγολέμονο Για την πιο υγιεινή εκδοχή τους προτιμάμε άπαχο κιμά και καστανό ρύζι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαχταριστά ζυμαρικά με κοτόπουλο Ένα απολαυστικό, εύκολο και comfort γεύμα για όλη την οικογένεια που θα ξετρελάνει τα παιδιά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υγιεινή κολοκυθόσουπα Το φθινόπωρο είναι επίσημα η εποχή της κολοκύθας, γι’ αυτό αξίζει να εκμεταλλευτείτε αυτή την υπερτροφή, δημιουργώντας τις πιο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ