Το πιο λαχταριστό σπιτικό burger!

Τα παιδιά λατρεύουν τα burger! Και οι μεγάλοι βέβαια, αλλά συχνά τα αποφεύγουμε λόγω των πολλών θερμίδων αλλά και του ανθυγιεινού τους χαρακτήρα. Εδώ σας δίνουμε μια υγιεινή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα λαχταριστό burger, χωρίς τύψεις! Υλικά (για 4 μερίδες) Για τα μπιφτέκια ½ kg κιμά μοσχαρίσιο 2 φέτες ψωμί 1 κρεμμύδι […]
11 Σεπτεμβρίου 2014 | 14:09

Τα παιδιά λατρεύουν τα burger! Και οι μεγάλοι βέβαια, αλλά συχνά τα αποφεύγουμε λόγω των πολλών θερμίδων αλλά και του ανθυγιεινού τους χαρακτήρα. Εδώ σας δίνουμε μια υγιεινή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα λαχταριστό burger, χωρίς τύψεις! Υλικά (για 4 μερίδες) Για τα μπιφτέκια ½ kg κιμά μοσχαρίσιο 2 φέτες ψωμί 1 κρεμμύδι ξερό 1 αυγό 1 κουταλάκι δυόσμο (προαιρετικά)    1/3 ματσάκι μαϊντανό αλάτι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Για τα burger 4 ψωμάκια για burger 2 τομάτες 1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες τυρί Cheddar (ή όποιο άλλο προτιμάτε σε φέτες) 3 κουταλιές ελαιόλαδο   φύλλα μαρουλιού μαγιονέζα, μουστάρδα, κέτσαπ (προαιρετικά)   Εκτέλεση Μουσκεύουμε σε νερό το ψωμί και το στίβουμε Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το τρίβουμε στον τρίφτη Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο Πλένουμε τις τομάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ψωμί και το αυγό. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο για 20 λεπτά στο ψυγείο, ώστε να πάρει γεύση από όλα τα υλικά. Πλάθουμε τον κιμά σε τέσσερα μεγάλα μπιφτέκια, προσέχοντας να μην είναι πολύ χοντρά σε πάχος. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και ψήνουμε 6 με 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ζεσταίνουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά. Αλείφουμε σε κάθε ψωμάκι λίγη μουστάρδα, μαγιονέζα ή κέτσαπ της αρεσκείας μας, τοποθετούμε φύλλα μαρουλιού, ένα μπιφτέκι, μια πλούσια φέτα τυρί, μια φέτα ντομάτα και μια-δυο ροδέλες κρεμμύδι. Κλείνουμε το burger με το υπόλοιπο μισό του ψωμιού και αν θέλουμε το περνάμε για ένα-δυο λεπτά από το σχαροτήγανο, ή την τοστιέρα που έχουμε αλείψει με ελάχιστο λάδι

Πρόσφατα Άρθρα
Μακαρόνια με τόνο και λιαστή ντομάτα 29 Απριλίου 2024, 08:00
Tacos με γαρίδες και αβοκάντο 28 Απριλίου 2024, 08:00
Μαρμελάδα ανανά 27 Απριλίου 2024, 08:00
Μακαρόνια με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα 26 Απριλίου 2024, 08:00
Μπισκότα με φυστικοβούτυρο 25 Απριλίου 2024, 08:00
Υγιεινά νουντλς 24 Απριλίου 2024, 08:00
Σαλάτα με τόνο και φακές 23 Απριλίου 2024, 08:00
Χωριάτικη ομελέτα 22 Απριλίου 2024, 08:00
Γιαπράκια από την Κω 21 Απριλίου 2024, 08:00
Υγιεινό grilled cheese σάντουιτς 20 Απριλίου 2024, 08:00
Κεφτεδάκια κοτόπουλου 19 Απριλίου 2024, 08:00
Τάρτα με σπαράγγια, σπανάκι και μοτσαρέλα 18 Απριλίου 2024, 08:00
Baby πατάτες στο φούρνο 17 Απριλίου 2024, 08:00
Τιραμισού 16 Απριλίου 2024, 04:50
Super berry smoothie με βρώμη 15 Απριλίου 2024, 08:00
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved