Η Άιρις Γκρέις είναι μια 5χρονη από τη Μεγάλη Βρετανία, που διαγνώστηκε με αυτισμό το Δεκέμβριο του 2011. Παρόλο η κατάστασή της δεν έχει και την καλύτερη έκβαση (μόλις που άρχισε να μιλάει και έχει απίστευτη δυσκολία στις κοινωνικές συναναστροφές), είναι προικισμένη με ένα καταπληκτικό χάρισμα. «Ενθαρρύναμε την Άιρις να ζωγραφίσει, γιατί αυτό θα τη βοηθούσε στη λογοθεραπεία της», εξηγεί η μαμά της Αραμπέλα Κάρτερ-Τζόνσον. «Τότε συνειδητοποιήσαμε ότι είναι πραγματικά πολύ ταλαντούχα κι ότι έχει απίστευτη ικανότητα συγκέντρωσης, που φτάνει τις δύο ώρες κάθε φορά που κάνει μια ζωγραφιά», προσθέτει.

Τα αποτελέσματα της δουλειάς της Άιρις, που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, είναι εξαιρετικές ακουαρέλες με ονειρικά παστέλ χρώματα. «Ο αυτισμός της έχει δημιουργήσει ένα είδος ζωγραφικής, τον οποίο δεν έχω ξαναδεί σε παιδί της ηλικίας της. Έχει απόλυτη αίσθηση των χρωμάτων και πώς αυτά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Ο ενθουσιασμός και η χαρά της δεν περιγράφονται κάθε φορά που εκθέτω τις ζωγραφιές της», εξομολογείται η μαμά της.

Τα εκπληκτικά έργα της μικρής Άιρις διατίθενται είτε στο site της είτε σε online δημοπρασίες, με ένα από αυτά να φτάνει τα 2.282 δολάρια ως τρέχουσα υψηλότερη προσφορά!