Ένας μοναδικός – για τα ελληνικά δεδομένα – χώρος δημιουργήθηκε στο Κορωπί, ο Πολυχώρος MABRIDA, από την οικογένεια Σοφιανού, τους πρώτους διδάξαντες κουκλοπαίχτες στην Ελλάδα.

 Μέσα στον Πολυχώρο θα στεγαστεί το πρώτο μουσείο Κουκλοθέατρου, όπου θα εκτίθενται περισσότερες από 7.000 μοναδικές χειροποίητες φιγούρες, που έχουν κατασκευαστεί τα 60 τελευταία χρόνια για τις ανάγκες των παραστάσεων της οικογένειας Σοφιανού σε Ελλάδα κι εξωτερικό.

Παράλληλα, μέσα στον Πολυχώρο δημιουργήθηκε η πιο άρτια σκηνή Κουκλοθέατρου που υπάρχει στη Ελλάδα, για να φιλοξενεί ένα πλούσιο πρόγραμμα κουκλοπαραστάσεων για όλη την οικογένεια. Το κουκλοθέατρο είναι μια τέχνη «ταπεινή» αλλά ιδιαίτερα σύνθετη, καθώς επιτρέπει την ενασχόληση με κάθε μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης

Για τη χειμερινή περίοδο 2014- 2015 στο Πολυχώρο MABRIDA θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων και εκδηλώσεων για την ενίσχυση και διάδοση του Κουκλοθέατρου από τη «Μικρή Σκηνή», την ομάδα Κουκλοθέατρου της Οικογένειας Σοφιανού. Οι παραστάσεις Κουκλοθέατρου από τη Μικρή Σκηνή απευθύνονται σε παιδιά κυρίως, αλλά παράλληλα  θα παρουσιαστούν και κάποιες για ενήλικο κοινό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015

«Ο ΣΚΟΥΦΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ»

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, Κυριακή 12 Οκτωβρίου

Ο Σκούφης  με τον σκύλο του Παταπούφ και με τον φίλο του το Φάνη αποφασίζουν να κατασκηνώσουν στο δάσος και στήνουν την σκηνή τους δίπλα σε ένα ποτάμι. Όμως ανακαλύπτουν, πως εξαφανίζονται αδιάκοπα πράγματα γύρω τους και όλες οι  υποψίες στρέφονται κατά του μικρού σκύλου Παταπούφ. Είναι όμως έτσι; Η περιπέτεια στην κατασκήνωση θα πάρει μια πολύ αναπάντεχη τροπή. 

Μία αστεία περιπέτεια με οικολογικό μήνυμα.

Παραστάσεις:    14/9, 28/9 και 12/10 στις 12:00 μ.μ.

Γενική είσοδος:  5 Ευρώ

Διάρκεια παράστασης:  55 λεπτά

Κατάλληλο για  παιδιά από 3 έως 8 ετών

«Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΑΤΡΑΧΟΣ»

βασισμένο στο παραμύθι των αδερφών Γκριμ

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, Κυριακή 5 Οκτωβρίου, Κυριακή 19 Οκτωβρίου

Ο πρίγκιπας Αλέξης έχει εξαφανιστεί.  Ο φίλος μας ο Σκούφης ζητάει την βοήθεια των παιδιών και του κοινού, για να ανακαλύψουν τα ίχνη του. Και δεν αργεί να αποκαλυφτεί μια φριχτή πλεκτάνη. Μόνο η πριγκίπισσα Χρυσομαλλούσα και τα δάκρυά της μπορούν να λύσουν το μαγικό ξόρκι, που έχει καταδικάσει τον πρίγκιπα σε ένα πηγάδι. Θα καταφέρουν ο Σκούφης και τα παιδιά να δώσουν στην ιστορία ένα καλό τέλος;

Ένα συγκινητικό παραμύθι που θυμίζει σε όλους, πόσο σημαντικό είναι να τηρούμε τις υποσχέσεις μας.

Παραστάσεις:    21/9, 5/10 και 19/10 στις 12:00 μ.μ.

Γενική είσοδος:  5 Ευρώ

Διάρκεια παράστασης:  55 λεπτά

Κατάλληλο για παιδιά από 4 έως 10 ετών

«ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΞΟΡΚΙΑ»

Κυριακή 26 Οκτωβρίου, Κυριακή 9 Νοεμβρίου,

Κυριακή 23 Νοεμβρίου, Κυριακή 7 Δεκεμβρίου

Ο Σκούφης κι ο Φάνης θα ζήσουν μια απίστευτη περιπέτεια στο παλάτι του βασιλιά Καλόκαρδου, όταν ο μάγος Φον Κατσούφιους εισβάλλει στο παλάτι και εκθρονίζει τον βασιλιά. Ο Σκούφης θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του, για να καταφέρει να διώξει τον μάγο και να επαναφέρει τον βασιλιά.  Και πράγματι η επικίνδυνη αποστολή θα μετατραπεί σε μια πολύ αστεία φάρσα.

Μια περιπέτεια με πολύ γέλιο και ξεκάθαρο μήνυμα: το πιο μαγικό εργαλείο είναι το μυαλό μας.

Παραστάσεις: 26/10, 9/11, 23/11, 7/12 στις 12:00 μ.μ.

Γενική είσοδος:  5 Ευρώ

Διάρκεια παράστασης:  45 λεπτά

Κατάλληλο για παιδιά από 3 έως 8 ετών

«ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΟΦΑΝΑΡΟ»

Κυριακή 2 Νοεμβρίου, Κυριακή 16 Νοεμβρίου

Κυριακή 30 Νοεμβρίου, Κυριακή 14 Δεκεμβρίου

Ο Σκούφης είναι άτυχος. Την βραδιά των γενεθλίων του χάνει το κλειδί της εξώπορτας και αποκοιμιέται στο παγκάκι του δρόμου.  Τότε θα συμβεί κάτι πολύ παράξενο και ο Σκούφης θα αποκτήσει ένα μαγικό φανάρι που του επιτρέπει να κάνει 3 ευχές. Αν και εκπληκτικό το δώρο, θα δημιουργήσει μια αλυσίδα από απρόσμενα γεγονότα, που θα οδηγήσουν τον αθώο Σκούφη στην φυλακή. 

Ένα έργο με αγωνιώδη πλοκή, που μας αποκαλύπτει πόσο σοβαρό είναι στη ζωή μας να μην σπαταλάμε τα όνειρα και τις ευχές μας σε ανούσια πράγματα.

Παραστάσεις: 2/11, 16/11, 30/11, 14/12 στις 12:00 μ.μ.

Γενική είσοδος:  5 Ευρώ

Διάρκεια παράστασης:  55 λεπτά

Κατάλληλο για παιδιά από 4 έως 10 ετών

«ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ»

Κυριακή  21 Δεκεμβρίου, Τρίτη 23 Δεκεμβρίου,

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, Κυριακή 28 Δεκεμβρίου,

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015, Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Χριστούγεννα και μέρες χαράς επί Γης, όμως η Βερβελούδα ή Καλλικαντζαρού έχει άλλα σχέδια. Διατάζει να της φέρουν το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο και τότε αρχίζουν τα δύσκολα για την πριγκίπισσα, που βλέπει το πανέμορφο δέντρο της να εξαφανίζεται, ενώ έχει καλέσει όλα τα παιδιά στην χριστουγεννιάτικη γιορτή της. Ποιος το έκλεψε; Κάποιος κλέφτης; Κάποιος μάγος; Ποιος θα το φέρει πίσω; Μια γλυκιά χριστουγεννιάτικη ιστορία, με πολλή περιπέτεια, αλλά κυρίως άφθονο γέλιο για όλη την οικογένεια.

Παραστάσεις: 21/12, 23/12, 27/12, 28/12, 3/1/ 2015, 4/1/2015  στις 12:00 μ.μ.

Γενική είσοδος:  5 Ευρώ

Διάρκεια παράστασης:  55 λεπτά

Κατάλληλο για παιδιά όλων των ηλικιών και για όλη την οικογένεια

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ MABRIDAΑγίου Γεωργίου και Ελαίας, Κορωπί, τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-6620805-6.