Τα τελευταία 55 χρόνια η  Barbie έχει κάνει πολλές δουλειές. Υπήρξε αεροσυνοδός, αστροναύτης, νοικοκυρά, ραλίστας ακόμα και πρόεδρος. Η τελευταία της όμως «μεταμφίεση» έχει έρθει για να προκαλέσει πολλούς και να εξοργίσει ακόμα περισσότερους.
Οι καθολικοί επίσκοποι της Ιταλίας με τις αμφιλεγόμενες καλλιτεχνικές απεικονίσεις της Barbie ως Μαρία Μαγδαληνή και Παναγία και του Ken ως Εσταυρωμένου Ιησού Χριστού.
Υπεύθυνοι για το σάλο δύο αργεντινοί καλλιτέχνες, η Marianela Perelli και ο Pool Paolini, οι οποίοι και σχεδίασαν 33 κούκλες διαφόρων θρησκευτικών προσωπικοτήτων προκειμένου να «πρωταγωνιστήσουν» σε έκθεση με τίτλο «Barbie, μια πλαστική θρησκεία». Στη σειρά αυτή, οι γνωστοί μας, Barbie και Ken, μεταμορφώνονται σε θεούς ή αγίους θρησκειών, όπως του Καθολικισμού, του Ιουδαϊσμού, του Βουδισμού και του Ινδουισμού». Η έκθεση θα ξεκινήσει στο Buenos Aires στις 11 Οκτώβρη και αναμένονται ακόμη πιο ακραίες αντιδράσεις.
Ήδη οι δύο καλλιτέχνες δέχονται φανερές και κρυφές απειλές για τη ζωή τους, από καθολικές οργανώσεις, σε μια χώρα βαθιά θρησκευόμενη όπως είναι η Αργεντινή.
Ο ίδιος ο διευθυντής της γκαλερί που έδωσε και την παραγγελία, είπε πως τα έργα είναι δουλειά ενός χρόνου και οι δυο καλλιτέχνες θέλουν να τα προστατέψουν.
Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι καλλιτέχνες που δήλωσαν ότι λυπούνται γιατί δέχτηκαν άδικη επίθεση ενώ υπογράμμισαν ότι σέβονται όλες τις θρησκείες και για αυτόν τον λόγο απέφυγαν να απεικονίσουν τον Μωάμεθ.