Ένα τρυφερό φωτογραφικό άλμπουμ με πρόωρα μωράκια την ώρα του ύπνου…

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, παράγοντες που σχετίζονται με τον ύπνο αποτελούν μια βασική αιτία βρεφικής θνησιμότητας. Η καμπάνια «Safe Sleep» του «Κέντρου Παιδικής Υγείας της Ατλάντα» αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των γονιών σχετικά με τις καλές συνήθειες ύπνου των μωρών τους.

Ως μέρος αυτής της καμπάνιας, το νοσοκομείο δημοσίευσε μια φωτογραφική συλλογή  με τίτλο «Από τη ΜΕΝΝ στο φεγγάρι». Στις φωτογραφίες βλέπουμε 5 νεογέννητα στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών να κοιμούνται με ασφάλεια. Τα εντυπωσιακά σχέδια που συνοδεύουν τα αξιολάτρευτα μωρά την ώρα που ονειρεύονται απεικονίζουν μια πιθανή μελλοντική καριέρα για το καθένα: αστροναύτης, μπαλαρίνα, σεφ, γιατρός και ολυμπιονίκης.

Και τα 5 πρόωρα μωράκια ήρθαν στον κόσμο μεταξύ 25ης και 37ης εβδομάδας κύησης, «με ποδαράκια που ήταν σχεδόν όσο ένα μολύβι», περιγράφει μια νοσοκόμα. Όπως δηλώνει ο επικεφαλής της καμπάνιας John Zetzsche, «και τα 5 νεογέννητα χαίρουν άκρας υγείας. Μάλιστα, ο ‘αστροναύτης’ είναι ήδη στο σπίτι του με τους γονείς του, ενώ προβλέπεται ότι τα παράδειγμά του θ’ ακολουθήσει σε λίγες μέρες και η ‘μπαλαρίνα’!».