Πρόκειται για την πιο εύκολη Κις Λορέν που φτιάξατε ποτέ Υλικά 1 φύλλο σφολιάτα για τάρτα 200 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γραβιέρα τριμμένη 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 4 μεγάλα αυγά 1 πρέζα μοσχοκάρυδο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κ.σούπας κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια Εκτέλεση Στρώνουμε το φύλο σφολιάτας σε ταρτιέρα στρωμένη με λαδόκολα και την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ψήνουμε για 2΄-3΄το ψιλοκομμένο μπέικον χωρίς άλλη λιπαρή ουσία. Τοποθετούµε το µπέικον στην ψηµένη τάρτα. Βάζουµε τα αυγά σε µπολ, προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια, τη γραβιέρα, την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουµε. Τα χτυπάµε µε το σύρµα να αναµειχθούν καλά. Τοποθετούµε την τάρτα στη µεγάλη σχάρα του φούρνου και µε προσοχή ρίχνουµε λίγο λίγο το υγρό µείγµα. Βάζουµε εδώ κι εκεί τα κρύα κοµµάτια βουτύρου. Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά,µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να πήξει η κρέµα. Αφήνουµε την κις να κρυώσει για 15΄-20΄και την κόβουµε σε κοµμάτια. Για να σιγουρευτούµε ότι ψήθηκε η κρέµα βάζουμε ένα µαχαίρι στο κέντρο, όπως στα κέικ. Αν βγει καθαρό είναι έτοιµη.
H πιο εύκολη Κις Λορέν!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπισκότα παρμεζάνας Αλμυρό και γλυκό «παντρεύονται» με μοναδικό τρόπο, σε αυτά τα τυρένια μπισκότα που θα γίνουν τα αγαπημένα σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια Λαχταριστές μπουκιές μεσογειακής νοστιμιάς, με μαμαδίστικο άρωμα, ένα ιδανικό θρεπτικό σνακ για να το πάρετε μαζί στο γραφείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα Αυτό είναι το χειμωνιάτικο comfort food του Δημήτρη Σκαρμούτσου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γλυκό βρώμης με σάλτσα καραμέλα Εύκολο light γλυκό ψυγείου για τις φορτωμένες εβδομάδες, ώστε να ξεκινάς τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μακαρονάδα με σέσκουλα Μία ιδιαίτερη μακαρονάδα με αυτή την εξαιρετική ποικιλία παντζαριών, για εσάς που αγαπάτε τα ζυμαρικά αλλά βαριέστε τα ίδια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ