Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον έδειξε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης φυστικοβούτυρου στην παιδική ηλικία και της μείωσης των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου του μαστού αργότερα στη ζωή μιας γυναίκας. Η συγκεκριμένη έρευνα, μελέτησε τις συνήθειες γυναικών από τη σχολική ηλικία, μέχρι και την ενηλικίωσή τους. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι όσες γυναίκες έτρωγαν φυστικοβούτυρο δύο με τρεις φορές την εβδομάδα όταν ήταν μικρές, είχαν 39% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού, ακόμα και να εμφανίσουν καλοήθεις όγκους στο στήθος τους. Οι επιστήμονες θεώρησαν πως το συμπέρασμα αυτό είναι αρκετά σημαντικό ώστε να εντάξει αυτή την αγαπημένη για τα παιδιά μας τροφή στη λίστα με τις διατροφικές επιλογές που δρουν προληπτικά ενάντια στην εμφάνιση καρκίνου.
Ποια είναι η καλύτερη τροφή για τις κόρες μας;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παιδιά «δύσκολα» στο φαγητό: Πότε να ανησυχήσουμε; Έρευνα διαχωρίζει τα παιδιά που είναι επιλεκτικά στο φαγητό τους από εκείνα που αρνούνται έντονα να φάνε, φτάνοντας σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
10 θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται κάθε παιδί Βασικά θρεπτικά συστατικά και τρόφιμα που χρειάζεται κάθε παιδί στη διατροφή του για να μεγαλώσει σωστά και ισορροπημένα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διατροφή: Γιατί τα παιδιά δεν τρώνε λαχανικά; Πάνω από τα μισά παιδιά τρώνε λιγότερα από 10 διαφορετικά φαγητά την εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα που εξετάζει τις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ