«Με λένε Sweetie (Γλυκούλα). Είμαι 10 ετών και ζω στις Φιλιππίνες. Κάθε μέρα κάθομαι μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή μου και μιλάω με άνδρες: 10, καμιά φορά 100 την ώρα. Μου ζητούν να βγάλω τα ρούχα μου. Γδύνονται κι αυτοί». Πρόκειται για μια εξομολόγηση που, αναμφίβολα, σοκάρει. Ευτυχώς, όμως, η Sweetie δεν είναι ένα δεκάχρονο κορίτσι, όπως ισχυρίζεται όταν συστήνεται στους συνομιλητές της. Πρόκειται για ένα άβαταρ (όπως ονομάζεται η γραφική απεικόνιση ενός ανθρώπου) ή, πιο απλά, για ένα λογισμικό που υποδύεται την ανήλικη. Σκοπός της είναι να «ψαρέψει» παιδόφιλους, οι οποίοι προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους νομίζοντας ότι έχουν να κάνουν με αληθινά παιδιά (όπως, δυστυχώς, συμβαίνει πολλές φορές). «Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι δεν είμαι αληθινή. Είμαι ένα υπολογιστικό σύστημα που έχει φτιαχτεί ειδικά για να εντοπίζει τους ανθρώπους που κάνουν αυτές τις πράξεις», λέει η Sweetie.

 Η «Γλυκούλα» γεννήθηκε στα εργαστήρια της ολλανδικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «Terre des Hommes». Μέχρι σήμερα έχει «συνομιλήσει» με χιλιάδες άνδρες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι της ζητούν να προχωρήσει σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά στη webcam της, νομίζοντας ότι είναι αληθινή.

Μέχρι σήμερα, αυτοί οι άνθρωποι παρέμεναν ατιμώρητοι. Πριν από λίγες μέρες, όμως, ένας Αυστραλός έγινε ο πρώτος παιδόφιλος στον κόσμο που καταδικάστηκε για πράξεις στις οποίες προέβη εις βάρος όχι ενός αληθινού ανθρώπου, αλλά ενός… άβαταρ. Πηγή: in.gr