Υλικά Για την κρέμα 500 γρ. ζαχαρούχο γάλα 300 γρ. νερό 8 κρόκοι αυγών 80 γρ. κορν φλάουρ 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 200 γρ. κουβερτούρα με 50% κακάο, ξύσμα από 1 πορτοκάλι Για τα μπισκότα 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα 100 γρ. νερό 50 γρ. κονιάκ ή χυμός πορτοκαλιού Εκτέλεση Κρέμα Ρίχνουμε το νερό, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με το κορν φλάουρ και ελάχιστο από το μείγμα γάλακτος (δε χρειάζεται να έχει ζεσταθεί), τόσο όσο να διαλυθούν καλά οι κρόκοι. Λίγο πριν πάρει βράση το μείγμα της κατσαρόλας ρίχνουμε το 1/3 μέσα στο μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε γρήγορα το μείγμα πάνω στη φωτιά ως ότου δέσει και αρχίζει να κοχλάζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά έως ότου λιώσει η κουβερτούρα. Μπισκότα Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το νερό και το κονιάκ ή το χυμό. Βουτάμε ένα-ένα τα πτι μπερ στο μείγμα αυτό και τα στρώνουμε μέσα σε ένα τσέρκι το οποίο έχουμε ακουμπήσει σε μια πιατέλα. Καλύπτουμε με αυτά όλο τον πάτο, χωρίς να αφήσουμε κενά. Απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα λίγη από την κρέμα, φτιάχνοντας μια λεπτή στρώση. Συνεχίζουμε βάζοντας εναλλάξ στρώσεις μπισκότων και κρέμας έως ότου να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνουμε με κρέμα σοκολάτα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου δύο ώρες πριν σερβίρουμε. Για να ξεφορμάρουμε, ζεσταίνουμε ελαφρώς το τσέρκι με τα χέρια και τραβάμε το τσέρκι προς τα επάνω Στολίζουμε με πολύχρωμα σοκολατένια κουφετάκια
Εύκολη τούρτα σοκολάτα με μπισκότα πτι-μπερ
Πρόκειται για μια λαχταριστή σοκολατένια τούρτα πολύ εύκολη, μια που δε χρειάζεται καν μίξερ! Είναι σίγουρο ότι θα την λατρέψουν τα παιδιά!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φθινοπωρινή σαλάτα για πρωινό Αυτή η φθινοπωρινή σαλάτα, γεμάτη από βιταμίνες αλλά και με υπέροχη γεύση, είναι μία πολύ καλή ιδέα για ένα... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ