Οταν ο μικρούλης Τζετ Μόρις γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια, οι γονείς του είχαν κάθε λόγο να είναι τρισευτυχισμένοι. Όπως κάθε γονιός άλλωστε. Η διαφορά είναι ότι ο  Τζετ έπρεπε να παλέψει πολύ για την επιβίωση ώστε να καταφέρει να σβήσει το πρώτο του κεράκι. Όταν γεννήθηκε ο Τζετ, ζύγιζε λιγότερο από 700 γραμμάρια και ήταν μικρότερος σε μήκος από την παλάμη του πατέρα του! Και αυτό γιατί όταν η μαμά του βρισκόταν στην 20ή εβδομάδα κύησης της έσπασαν τα νερά και οι γιατροί της συνέστησαν διακοπή της κύησης, λέγοντάς της ότι το δεν είχε καμία ελπίδα να ζήσει. Εκείνη αγνόησε τις προτροπές των γιατρών και αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά την εγκυμοσύνη της, γεννώντας το μωρό της 5 εβδομάδες αργότερα, στην 25η εβδομάδα της κύησής της, αφού ο μικρός ζούσε στη μήτρα της του αφότου έσπασαν τα νερά της.
Η μητέρα του Μάιρι Μόρις αφηγείται…
«Όταν έσπασαν τα νερά μου, οι γιατροί επέμεναν ότι το μωρό μου δεν θα τα κατάφερνε και ότι θα έπρεπε να προχωρήσω σε διακοπή της κύησης. Ήταν πολύ απογοητευτικό. Βρισκόμουν στη μονάδα πρόωρων γεννήσεων και κανείς από τους γιατρούς δεν ήρθε να μου δώσει κάποια εναλλακτική λύση.  Εγώ όμως, μόλις είχα κάνει υπέρηχο και όλα ήταν τέλεια. Ειδικά όταν έμαθα πως είναι αγόρι, ήταν πολύ δύσκολο να αποδεχθώ κάτι τέτοιο. Ο γιατρός μου επέμενε ότι «πρέπει να σε πάμε στο χειρουργείο. Πρέπει να σταματήσεις την κύηση, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».  Αντιλαμβάνομαι ότι οι γιατροί πρέπει να σου λένε το χειρότερο σενάριο,  αλλά δεν έδωσαν καν στον Τζετ μια δεύτερη ευκαιρία. Όταν ο γιατρός γύρισε να με πάρει για την επέμβαση, είχα ήδη μιλήσει με τον σύζυγό μου Πολ και του ανακοινώσαμε ότι δεν θα προχωρήσουμε στην διακοπή της κύησης. Τότε ο γιατρός κοίταξε το ρολόι του και εμένα επίμονα, σαν να μου έλεγε ότι χάνει τον χρόνο του. Τότε είπα στον σύζυγό μου ότι πρέπει να φύγουμε αμέσως από εδώ μέσα».
Μετά από αυτό το γεγονός, το ζευγάρι επέστρεψε στο σπίτι του, στο Σάσεξ. Δώδεκα ημέρες αργότερα, όμως, με το μωρό στην κοιλιά, η Μάιρι άρχισε να αιμορραγεί και εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Ωστόσο, εκεί την περίμενε άλλη μία έκπληξη: το τοπικό νοσοκομείο ήταν εξοπλισμένο μόνο για γεννήσεις μωρών από την 28η εβδομάδα της κύησης και μετά, και έτσι το ζευγάρι αναγκάστηκε να ταξιδέψει 80 μίλια πιο μακριά, στο Πόρτσμουθ. Εκεί, οι γιατροί προειδοποίησαν το ζευγάρι ότι ο γιος τους πιθανότατα θα γεννιόταν με εγκεφαλική βλάβη και ότι ίσως έχανε τη ζωή του κατά τη γέννα, αφού οι πνεύμονές του δεν ήταν επαρκώς ανεπτυγμένοι.
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία και βγήκε νικητής
Παρ’ όλα αυτά, ο Τζετ διέψευσε όλες τις πιθανότητες και γεννήθηκε… στις 6 Δεκεμβρίου του 2013, αφήνοντας μάλιστα και μια… στριγκλιά πριν οδηγηθεί εσπευσμένα σε θερμοκοιτίδα.  Υπέφερε από πνευμονοπάθεια και ίκτερο, ωστόσο γρήγορα ξεπέρασε τα προβλήματά του, αφότου αναπτύχθηκαν οι πνεύμονες και τα υπόλοιπα ζωτικά όργανά του.
Τελικά, βγήκε από το νοσοκομείο τρεις μήνες μετά τη γέννησή του, στις 5 Μαρτίου του 2014 – σχεδόν τρεις εβδομάδες νωρίτερα πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία γέννησής του, την 24η Μαρτίου. Και μολονότι ο μικρός Τζετ έχει δύο μικρές «τρύπες» στην καρδιά του, θεωρείται ότι δεν θα αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα.
Όπως καταλαβαίνετε, η συγκεκριμένη ιστορία έχει προκαλέσει πληθώρα συζητήσεων στη Μεγάλη Βρετανία για το κατά πόσο κι άλλοι γονείς έχουν λανθασμένα οδηγηθεί από τους γιατρούς στην απόφαση για τερματισμό της κύησής τους.