Υλικά 3-4 πατάτες κανονικού μεγέθους Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό) Εκτέλεση Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς C. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες με τη βοήθεια ενός μαντολίνου ή ενός κοφτερού μαχαιριού Βάζετε τις πατάτες σε μπολ με το ελαιόλαδο και το αλάτι και τις ανακατεύετε. Στρώνετε τη σχάρα του φούρνου με λαδόχαρτο και τοποθετείτε πάνω του τις κομμένες πατάτες, κοντά τη μια δίπλα στην άλλη. Βάζετε τη σχάρα στον καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 10-15 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο). Έχετε το νου σας να τις ελέγξετε στο 10λεπτο. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, τις γυρίζετε και ψήνετε άλλα 5-7 λεπτά. Τις βγάζετε και τις μεταφέρετε σε πιάτο. Ψήνετε τις επόμενες. Τις σερβίρετε με κάποια σος γιαουρτιού, ή μπάρμπεκιου, ή απλώς με λίγη ρίγανη Extra tips Ο φούρνος πρέπει να είναι καυτός και να έχει πιάσει καλά τη θερμοκρασία. Οι πατάτες είναι προτιμότερο να έχουν ένα κανονικό μέγεθος. Οι μικρές αρπάζουν πιο εύκολα ενώ οι πολύ μεγάλες πάλι, έχουν την τάση να δείχνουν άχαρες
Σπιτικά τσιπς φούρνου!
Τα παιδιά λατρεύουν τα τσιπς, και μπορούν να τα καταναλώνουν καθημερινά. Γιατί όμως να τους αγοράζετε αυτά του εμπορίου, όταν μπορείτε να φτιάξετε υγιεινά τσιπς και μόνες σας; Η συνταγή για τα χειροποίητα τσιπς που σας δίνουμε είναι εύκολη, υγιεινή, πεντανόστιμη και θα την αγαπήσουν τα παιδιά!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπακαλιάρος σκορδαλιά με κουρκούτι Παραδοσιακός μπακαλιάρος για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Smoothie ανανά Φτιάξτε αυτό το smoothie μετά τη γυμναστική σας, για να βοηθήσετε το σώμα σας να ανακάμψει, με την αντιφλεγμονώδη... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ταραμοσαλάτες για όλα τα γούστα Aπό τους πιο εμβληματικούς και λατρεμένους ελληνικούς μεζέδες είναι η ταραμοσαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ