Υλικά 3-4 πατάτες κανονικού μεγέθους Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό) Εκτέλεση Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς C. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες με τη βοήθεια ενός μαντολίνου ή ενός κοφτερού μαχαιριού Βάζετε τις πατάτες σε μπολ με το ελαιόλαδο και το αλάτι και τις ανακατεύετε. Στρώνετε τη σχάρα του φούρνου με λαδόχαρτο και τοποθετείτε πάνω του τις κομμένες πατάτες, κοντά τη μια δίπλα στην άλλη. Βάζετε τη σχάρα στον καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 10-15 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο). Έχετε το νου σας να τις ελέγξετε στο 10λεπτο. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, τις γυρίζετε και ψήνετε άλλα 5-7 λεπτά. Τις βγάζετε και τις μεταφέρετε σε πιάτο. Ψήνετε τις επόμενες. Τις σερβίρετε με κάποια σος γιαουρτιού, ή μπάρμπεκιου, ή απλώς με λίγη ρίγανη Extra tips Ο φούρνος πρέπει να είναι καυτός και να έχει πιάσει καλά τη θερμοκρασία. Οι πατάτες είναι προτιμότερο να έχουν ένα κανονικό μέγεθος. Οι μικρές αρπάζουν πιο εύκολα ενώ οι πολύ μεγάλες πάλι, έχουν την τάση να δείχνουν άχαρες
Σπιτικά τσιπς φούρνου!

Τα παιδιά λατρεύουν τα τσιπς, και μπορούν να τα καταναλώνουν καθημερινά. Γιατί όμως να τους αγοράζετε αυτά του εμπορίου, όταν μπορείτε να φτιάξετε υγιεινά τσιπς και μόνες σας; Η συνταγή για τα χειροποίητα τσιπς που σας δίνουμε είναι εύκολη, υγιεινή, πεντανόστιμη και θα την αγαπήσουν τα παιδιά!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η πιο εύκολη συνταγή για αρακά κοκκινιστό Μια θρεπτική, γευστική αλλά και χορταστική πρόταση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γεμιστά: Ένα από τα πιο ωραία λαδερά της εποχής Πεντανόστιμη συνταγή για σπιτικά γεμιστά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θρεπτικό μπριάμ Το μπριάμ είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο με λαχανικά που μαγειρεύονται αργά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο λαχανικό έχετε στο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγανές πατάτες φούρνου για να συνοδεύσετε το κρέας Το απλό hack για να απολαύσετε τις πατάτες σαν να είναι τηγανιτές ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε πασχαλινά κουλουράκια Φτιάχνουμε πασχαλινά κουλουράκια μαζί με τα παιδιά εύκολα και γρήγορα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ταχινόσουπα με κριθαράκι Προσοχή, δεν ξαναζεσταίνουμε την ταχινόσουπα γιατί θα κόψει το ταχίνι! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πασχαλινό τσουρέκι με άρωμα πορτοκαλιού Το πασχαλινό τσουρέκι πιο αρωματικό με λίγο πορτοκάλι (αν δεν είστε φαν της μαστίχας). ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νηστίσιμα muffins Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» μαζί με τη Φαίη Σκορδά και... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μύδια με κρόκο Κοζάνης Το χαρακτηριστικό άρωμα του γλύκάνισου δίνει άλλη γεύση σε αυτό το ξεχωριστό μυδοπίλαφο με κρόκο Κοζάνης και τηγανητούς κολοκυθοανθούς ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρυζόγαλο με μέλι, κανέλα και βατόμουρα Το μυστικό είναι όμως να προσθέτεις κρέμα γάλακτος και βούτυρο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ