Ατομικές τυρόπιτες, ένα εύκολο σνακ, και κυρίως σπιτικό κατάλληλο και για το σχολικό κολατσιό Υλικά 1 φύλο σφολιάτας 200 γρ. τυρί (100 γρ. φέτα, 100 γρ. ανθότυρο) 1 κεσεδάκι γιαούρτι λίγη μυζήθρα τριμμένη πιπέρι ρίγανη ελαιόλαδο Λίγο γάλα ή 1 κρόκο για άλειμμα Εκτέλεση Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 4 κομμάτια Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη φέτα θρυμματισμένη, τη μυζήθρα, το πιπέρι και τη ρίγανη Μοιράζουμε τη γέμιση στα 4 φύλλα και διπλώνουμε δίνοντάς τους το σχήμα που θέλουμε. Βάζουμε λίγο νεράκι για να κολλήσουν οι άκρες Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι Αλείφουμε τις τυρόπιτες με λίγο γάλα ή 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νεράκι Ψήνουμε στους 180º C στον αέρα, μέχρι να ροδίσει πολύ καλά η σφολιάτα.
Ατομικές τυρόπιτες με σφολιάτα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαμπροκουλούρα, το ψωμί του Πάσχα Αποτελούσε ανέκαθεν ένα από τα καθιερωμένα δώρα του Πάσχα και είναι ένα έθιμο που επιβιώνει σε πολλά χωριά της... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ