Μια εύκολη και λαχταριστή τάρτα που θα λατρέψουν τα παιδιά Υλικά Για τη βάση 1 φύλο ζύμη κουρού Μαργαρίνη για επάλειψη 1 ασπράδι αυγού Για τη γέμιση 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 300 γρ. ζαμπόν καπνιστό ή μπέικον σε φέτες κομμένο σε λεπτές λωρίδες 1 αυγό 1 κρόκο αυγού 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα τυριά (έμενταλ, ένταμ, γραβιέρα) 2 κουταλιές σούπας τυρί κρέμα Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο Λίγη τριμμένη παρμεζάνα για την επικάλυψη Εκτέλεση Ξεπαγώνουμε τη ζύμη κουρού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Στρώνουμε τη ζύμη κουρού στη φόρμα της τάρτας και κόβουμε τα κομμάτια που περισσεύουν. Αλείφουμε τη βάση με χτυπημένο ασπράδι και λίγο αλάτι, κάτι που θα τη στεγανοποιήσει στο απόλυτο, ώστε να μην πανιάσει με τη γέμιση. Στρώνουμε από πάνω αντικολλητικό χαρτί και το σκεπάζουμε με ακόμη ένα ταψί (ή σκορπάμε στην επιφάνεια όσπρια), για να υπάρχει βάρος και να κρατηθεί η ζύμη στη θέση της. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180º C για 10 λεπτά, και στο τέλος αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα όσπρια και αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 3 λεπτά περίπου. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε 1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο). Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις πιπεριές και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό και τον κρόκο, προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο (και αλάτι προαιρετικά), το τριμμένο τυρί, το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε την τάρτα με το μείγμα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε στους 170- 180º C για 30-35 λεπτά περίπου.
Λαχταριστή τάρτα με μπέικον και τυριά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φθινοπωρινή σαλάτα για πρωινό Αυτή η φθινοπωρινή σαλάτα, γεμάτη από βιταμίνες αλλά και με υπέροχη γεύση, είναι μία πολύ καλή ιδέα για ένα... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ