Μια νηστίσιμη σπιτική μερέντα που θα λατρέψουν τα παιδιά. Ποιος λέει ότι η νηστεία δεν έχει τη δική της νοστιμιά; Εδώ σας παρουσιάζουμε μια εύκολη, σπιτική και πεντανόστιμη μερέντα που όμως είναι και…νηστίσιμη! Υλικά 200 γραμμάρια φουντούκια 1 πακέτο κακάο (125 γρ.) 1 ποτήρι νερό 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη 1 βανίλια 70 γραμμάρια κουβερτούρα Εκτέλεση Αλέθετε τα φουντούκια στο μπλέντερ, ανάλογα με το πόσο χοντρά ή θρυμματισμένα τα θέλετε Βάζετε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και τα βράζετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μην κολλήσει το μείγμα και δημιουργήσει σβόλους. Όταν βράσει και δέσει είναι έτοιμη, την κατεβάζετε από τη φωτιά και τη βάζετε σε βάζο. Αφήνετε τη μερέντα να κρυώσει στο βάζο χωρίς να βάλετε το καπάκι. Αφού κρυώσει, βιδώνετε και την φυλάσσετε εντός ή εκτός ψυγείου
Νηστίσιμη σπιτική μερέντα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αλμυρό κέικ ρεβιθιού Ένα ιδιαίτερο αλμυρό κέικ για χορτοφάγους με ξηρούς καρπούς και κάστανα, για να μπούμε για τα καλά στο mood... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στρογγάνοφ με μανιτάρια Μία εύκολη συνταγή για ένα χορτοφαγικό στρογγανόφ μανιταριών, τόσο πλούσιο και νόστιμο όσο και η κλασική εκδοχή με κρέας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια και τόνο Ανανεώστε την κλασική σας σαλάτα τόνου με αυτή την υπέροχη συνταγή. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα παρμεζάνας Αλμυρό και γλυκό «παντρεύονται» με μοναδικό τρόπο, σε αυτά τα τυρένια μπισκότα που θα γίνουν τα αγαπημένα σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια Λαχταριστές μπουκιές μεσογειακής νοστιμιάς, με μαμαδίστικο άρωμα, ένα ιδανικό θρεπτικό σνακ για να το πάρετε μαζί στο γραφείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα Αυτό είναι το χειμωνιάτικο comfort food του Δημήτρη Σκαρμούτσου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γλυκό βρώμης με σάλτσα καραμέλα Εύκολο light γλυκό ψυγείου για τις φορτωμένες εβδομάδες, ώστε να ξεκινάς τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μακαρονάδα με σέσκουλα Μία ιδιαίτερη μακαρονάδα με αυτή την εξαιρετική ποικιλία παντζαριών, για εσάς που αγαπάτε τα ζυμαρικά αλλά βαριέστε τα ίδια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ