Μια νηστίσιμη σπιτική μερέντα που θα λατρέψουν τα παιδιά. Ποιος λέει ότι η νηστεία δεν έχει τη δική της νοστιμιά; Εδώ σας παρουσιάζουμε μια εύκολη, σπιτική και πεντανόστιμη μερέντα που όμως είναι και…νηστίσιμη! Υλικά 200 γραμμάρια φουντούκια 1 πακέτο κακάο (125 γρ.) 1 ποτήρι νερό 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη 1 βανίλια 70 γραμμάρια κουβερτούρα Εκτέλεση    Αλέθετε τα φουντούκια στο μπλέντερ, ανάλογα με το πόσο χοντρά ή θρυμματισμένα τα θέλετε   Βάζετε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και τα βράζετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μην κολλήσει το μείγμα και δημιουργήσει σβόλους. Όταν βράσει και δέσει είναι έτοιμη, την κατεβάζετε από τη φωτιά και τη βάζετε σε βάζο.  Αφήνετε τη μερέντα να κρυώσει στο βάζο χωρίς να βάλετε το καπάκι.  Αφού κρυώσει, βιδώνετε και την φυλάσσετε εντός ή εκτός ψυγείου