Υλικά 600 γρ κρέμα γάλακτος 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε (ή κάποιο άλλο τυρί κρέμα) Μισό ποτήρι ρούμι, (ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας) 5 κουταλιές ζάχαρη (κατά προτίμηση άχνη) 200 ml δυνατού καφέ (κατά προτίμηση espresso ή κάποιον στιγμιαίο) 175 – 200 γρ. (2 πακέτα περίπου) μπισκότα σαβαγιάρ 25 γρ. τριμμένη κουβερτούρα 2 κουταλιές σκόνη κακάο Εκτέλεση Φτιάχνουμε τον καφέ και τον βάζουμε σε ένα μπολ να κρυώσει Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το τυρί, το ποτό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή κρέμα Παίρνουμε τα μπισκότα και τα βουτάμε το καθένα για 1-2 δευτερόλεπτα στον καφέ, ώστε να μείνουν τραγανά Στρώνουμε μία στρώση με μπισκότα, σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε την μισή κρέμα Απλώνουμε άλλη μια στρώση μπισκότα νοτισμένα σε καφέ, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και απλώνουμε τη σκόνη κακάο πάνω από την κρέμα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα και όταν πήξει πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα. Υπολογίστε ανάλογα με την ψύξη σας από 3-5 ώρες!
Λαχταριστό τιραμισού σε 10′
Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό τιραμισού σε 10 λεπτά και απολαύστε το παρέα με την οικογένεια. Μια συνταγή, εύκολη, γρήγορη και πολύ λαχταριστή!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σουπιές με χόρτα Σερβίρουμε το φαγητό σε πιάτα γαρνίροντας το καθένα με λίγο ωμό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια τυλιχτά με κανταΐφι Τυλίγουμε καλά τα ρολάκια για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ