Υλικά συνταγής 16 λαζάνια 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες αλάτι, πιπέρι λίγο τυρί νηστίσιμο (προαιρετικά) Υλικά για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ 100 γρ. μαργαρίνη ή λάδι 100 γρ. αλεύρι 1 λίτρο γάλα σόγιας ή ζωμός λαχανικών λίγο μοσχοκάρυδο αλάτι Εκτέλεση Για τη σάλτσα μανιταριών Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια Αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους Βάζουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαραθούν Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 10′ Αλατοπιπερώνουμε Για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ Λιώνουμε τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το αλεύρι Ψήνουμε ανακατεύοντας με σύρμα για 1′-2′ Αποσύρουμε για λίγο την κατσαρόλα Σταδιακά και πάντα ανακατεύοντας προσθέτουμε το ζεστό γάλα Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η κρέμα Αλατίζουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο Σε πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος βάζουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ Κάνουμε μια στρώση λαζάνια και περιχύνουμε με σάλτσα μανιταριών Πασπαλίζουμε με λίγο νηστίσιμο τυρί Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά Σάλτσα μανιταριών, μπεσαμέλ, τυριά Σκεπάζουμε με τα τελευταία λαζάνια Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα νηστίσιμη μπεσαμέλ. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί Ψήνουμε για 25′ στους 180-200ºC,ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′-20′ επιπλέον, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια Αφήνουμε να σταθεί σε σβηστό φούρνο για 10′ για να τραβήξει τα υγρά του
Νηστίσιμα λαζάνια με πλούσια μπεσαμέλ
Μια νηστίσιμη λαχταριστή συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σπιτικές σάλτσες, χωρίς συντηρητικά Φτιάχνουμε τα δικά μας χειροποίητα ντιπ χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά, εύκολα και γρήγορα στο σπίτι εντυπωσιάζοντας την παρέα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς να βράσεις το αβγό όπως το θες Τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, από το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Vegan burger Αλεσμένα όσπρια, μανιτάρια ή άλλα λαχανικά αντικαθιστούν επάξια των κιμά των κλασικών μπέργκερ. Εδώ για να πιάσουμε την υφή,... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητά καλαμπόκια με παρμεζάνα & σκορδάτη μαγιονέζα Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταναλώσουμε το καλαμπόκι. Αυτός, όμως, είναι ο πιο νόστιμος! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υγιεινό smoothie με βατόμουρα και σπανάκι Ξεκινήστε σωστά τη μέρα σας με ένα δυναμωτικό πρωινό. Ένα smoothie με βατόμουρα και σπανάκι αρκεί για να σας... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεβιθάδα Παραδοσιακή συνταγή από την Πάρο. Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και... νοστιμιά! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με μέλι, μουστάρδα και λαχανικά Εύκολη και νόστιμη συνταγή για λαχταριστά μπουτάκια κοτόπουλου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαχανοντολμάδες με αβγολέμονο Για την πιο υγιεινή εκδοχή τους προτιμάμε άπαχο κιμά και καστανό ρύζι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαχταριστά ζυμαρικά με κοτόπουλο Ένα απολαυστικό, εύκολο και comfort γεύμα για όλη την οικογένεια που θα ξετρελάνει τα παιδιά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υγιεινή κολοκυθόσουπα Το φθινόπωρο είναι επίσημα η εποχή της κολοκύθας, γι’ αυτό αξίζει να εκμεταλλευτείτε αυτή την υπερτροφή, δημιουργώντας τις πιο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ