Τα κόκκινα αυγά είναι το σύμβολο του Πάσχα. Προχριστιανικό σύμβολο της ζωής, ενισχυμένο με τον συμβολισμό του κόκκινου χρώματος από το αίμα της θυσίας του Χριστού. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει να «γαρνίρουμε» το πανάρχαιο αυτό πασχαλινό έθιμο με χρώματα και χαρούμενα σχέδια υπακούοντας στο μοτίβο της Άνοιξης που επιβάλλει γενναίες δόσεις πολυχρωμίας, χαράς και ανεξάντλητης φαντασίας!
Οι παραλλαγές έχουν να κάνουν με την επιλογή ζωηρών ή παστέλ χρωμάτων αλλά και διάφορων τεχνοτροπιών που κάνουν τα πασχαλινά αυγά πραγματικά έργα τέχνης. Η δική μας πρόταση για φέτος είναι να τα ζωγραφίσετε δίνοντας τους σύμφωνα με το δικό σας προσωπικό στυλ, μία παιδικότητα,  κάνοντας τα μοναδικά και ξεχωριστά!  Πάρτε άσπρα αυγά και αφού τα βράσετε…πειραματιστείτε.
Χρησιμοποιήστε νερομπογιές ή ακόμα καλύτερα ειδικούς μαρκαδόρους που θα βρείτε στα καταστήματα ειδών για Hobby, για να βάψετε τα πασχαλινά αυγά σε διάφορα χαρούμενα χρώματα.
Δημιουργήστε εντυπωσιακά μοτίβα πάνω στα αυγά χρησιμοποιώντας απλά ανεξίτηλους μαρκαδόρους σε διάφορα χρώματα (τα παστέλ ταιριάζουν πολύ με το Πάσχα)!  
Εδώ η φαντασία και η ελευθερία στο χέρι είναι απαραίτητα στοιχεία για να φτιάξετε τα πιο πρωτότυπα και παιχνιδιάρικα σχέδια.
Έτοιμα!   Καλό… τσούγκρισμα!