Υλικά 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια 1 φλιτζάνι τσαγιού μαργαρίνη (η βούτυρο αν προτιμάτε, αλλά θα γίνουν πιο βαριές) 3 κουταλιές σούπας μέλι 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ 1 φλιτζάνι νιφάδες ρυζιού (δημητριακά για παιδιά) 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη 300 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα (για την επικάλυψη). Μπορείτε αν θέλετε να γίνουν πιο γλυκές να επιλέξετε κουβερτούρα γάλακτος. Εκτέλεση Σε ένα κατσαρολάκι και σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε στη σοκολάτα Προσθέτουμε τα δημητριακά και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο πυρέξ που έχουμε στρώσει πρώτα λαδόκολλα και το απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει Αναποδογυρίζουμε το γλυκό στο πάγκο κοπής,αφαιρούμε την λαδόκολλα και κόβουμε με μαχαίρι τις γκοφρέτες σε μικρά μακρόστενα κομμάτια Βουτάμε το κάθε κομμάτι στην λιωμένη κουβερτούρα και τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν
Σπιτικές λαχταριστές γκοφρέτες σοκολάτας!
Τα παιδιά τρελαίνονται για σοκολατένιες γκοφρέτες, εμείς όμως αποφεύγουμε να τους αγοράζουμε έτοιμες λόγω των συντηρητικών. Εδώ σας δίνουμε μια εύκολη συνταγή που θα την φτιάξετε μόνες σας σε ελάχιστο χρόνο, ώστε το παιδί σας να τρώει άφοβα την αγαπημένη του γκοφρέτα, αφού τα υλικά θα τα έχετε διαλέξει εσείς.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ