Η λάμψη των δοντιών μας,  μπορεί να μειωθεί λόγω των τροφίμων και των ποτών που καταναλώνουμε σε βάθος χρόνου, όπως ο καφές, το κρασί, ή τα αναψυκτικά. Επίσης, ο αποχρωματισμός των δοντιών είναι δυστυχώς μέρος της διαδικασίας γήρανσης. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν φυσικές θεραπείες για τον αποχρωματισμό των δοντιών εδώ και πολλά χρόνια. Μερικές είναι πιο αποτελεσματικές από άλλες, και άλλες εγκυμονούν ακόμη και κινδύνους, όπως η διάβρωση του σμάλτου των δοντιών. Εφόσον τις χρησιμοποιείτε με μέτρο, υπάρχουν ορισμένες φυσικές επιλογές που μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικές για εσάς, αν και απαιτούν υπομονή και προσοχή. Λεύκανση με μαγειρική σόδα Υλικά 2/3 φλιτζανιού μαγειρική σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι φυσικό (προαιρετικά) 1-2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μέντας (ή 10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας  φιλτραρισμένο νερό (προσθέστε τόσο όσο για να έχετε την επιθυμητή συνοχή)                       Εκτέλεση Ανακατέψτε μαζί τη σόδα, το αλάτι και τη μέντα.  Προσθέστε λίγο νερό μετά από κάθε προσθήκη, μέχρις ότου φθάσει η πάστα σε επιθυμητή συνοχή Λεύκανση με άργιλο μπεντονίτη Ο  πηλός μπεντονίτη είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για την εξάλειψη των τοξινών από τα βαρέα μέταλλα στο στόμα μας και είναι πλούσιος σε μέταλλα, οπότε και ιδιαίτερα «θρεπτικός» για τα δόντια και τα ούλα. Ωστόσο, χάνει τις ευεργετικές ιδιότητές του, όταν έρχεται σε επαφή με το μέταλλο, γι ‘αυτό είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε πλαστικό ή γυαλί κατά τη μίξη και την αποθήκευση αυτής της σκόνης Υλικά 2 κουταλιές της σούπας άργιλο μπεντονίτη 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα και αλεσμένα φύλλα φασκόμηλου (γνωστό για τις στυπτικές του ιδιότητες, το φασκόμηλο είναι ιδανικό για τη στοματική υγεία και την λεύκανση σε αποχρωματισμένα δόντια). ½ κουταλιά αγνό θαλασσινό αλάτι  15-20 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας (έχει αντιβακτηριακές, αντισηπτικές και αναλγητικές ιδιότητες. Επιπλέον, προσθέτει μια δροσερή, φρέσκια γεύση μέντας σε αυτή την σκόνη δοντιών. Εκτέλεση Συνδυάστε τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά με ένα μη μεταλλικό κουτάλι. Ρίξτε τα αιθέρια έλαια στο μείγμα και ανακατέψτε τα καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μικρό δοχείο ή ένα βάζο με ένα σφιχτό καπάκι Από το βιβλίο της Liana Werner-Gray, The Earth Diet: Your Complete Guide to Living Using Earth’s Natural Ingredients