Υλικά 500 γραμμάρια αλεύρι 1 κ.γ. κοφτό αλάτι 2 φακελάκια ξερή μαγιά 2 1/2 ποτήρια χλιαρό νερό χυμό από ένα πορτοκάλι ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1 κ.σ. μέλι για το γαρνίρισμα καρύδια σουσάμι κανέλα μέλι άριστης ποιότητας Εκτέλεση Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν Σκεπάζουμε το μείγμα και αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσει Όταν είναι έτοιμο, βάζουμε μπόλικο λάδι σε μεγάλο σκεύος και το ζεσταίνουμε Με τη βοήθεια κουταλιού που βουτάμε πριν σε ποτήρι με κρύο νερό κόβουμε κομματάκια ζύμης και ρίχνουμε στο καυτό λάδι Αφήνουμε να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις μεριές και τους βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί. Πασπαλίζουμε με καρύδια, κανέλα και περιχύνουμε με μέλι
Νηστίσιμοι λουκουμάδες με άρωμα πορτοκαλιού
Αφράτοι και λαχταριστοί οι λουκουμάδες που σας προτείνουμε δε χρειάζονται παρά 4 υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη νηστίσιμη και υγιεινή συνταγή, που θα λατρέψουν τα παιδιά μας!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τσάι του βουνού με κουρκουμά Για περισσότερη γεύση: Προσθέτουμε μέλι, κανέλα και ό,τι άλλο ταιριάζει γευστικά με το μέλι και είναι πλούσιο σε θρεπτικά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέικ με αποξηραμένα σύκα Τα αποξηραμένα σύκα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, σιδήρου, καλίου, ασβεστίου και βιταμίνης Κ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αφέψημα με τριαντάφυλλο και χαμομήλι Το αποξηραμένο τριαντάφυλλο είναι αρωματικό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και λειτουργεί καταπραϋντικά σε συμπτώματα πονοκεφάλου, ζάλης και αϋπνίας.... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σούπα με τραχανά, μανιτάρια και μανούρι Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε το καθένα με τρίμματα τυριού και λίγα σοταρισμένα μανιτάρια. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασολάκια γιαχνί με παστό μπακαλιάρο Για να ξαλμυρίσουμε τον μπακαλιάρο, τον κόβουμε σε κομμάτια και τον βάζουμε σε ένα μπολ με νερό το οποίο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολοι ντοματοκεφτέδες Πριν ψήσουμε τους ντοματοκεφτέδες, τους πατάμε ελαφρώς να γίνουν πλακέ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια Νόστιμη συνταγή για καλιτσούνια με σπανάκι από το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητά λαχανικά στη σχάρα Τα διαφορετικά χρώματα, οι υφές και οι γεύσεις του κάθε ψητού λαχανικού συνοδεύουν άψογα οτιδήποτε άλλο ψήσουμε, αν και... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ