Ο αυτισμός είναι μια πολύπλοκη διαταραχή, που ενώ αρκετές φορές εμποδίζει τα άτομα που πάσχουν να επικοινωνήσουν με το περιβάλλον τους και να κοινωνικοποιηθούν, ωστόσο καταδεικνύεται απόλυτα ότι οι «ασθενείς» με αυτισμό, παράλληλα με τις όποιες δυσκολίες και ελλείψεις, παρουσιάζουν κάποιες ιδιαίτερες, ξεχωριστές ικανότητες που φαντάζουν εξωπραγματικές για τους υπολοίπους από μας.
Ένα από αυτά τα ταλέντα είναι και ένας 11χρόνος από την Νέα Υόρκη, ο οποίος κατάφερε να αναπτύξει τη μνήμη του με τέτοιο τρόπο που προκάλεσε θαυμασμό, αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για ένα παιδί με αυτισμό.
Η μητέρα του, καθηγήτρια στο επάγγελμα,  αποφάσισε να φέρει στην τάξη που διδάσκει τον 11χρονο γιο της. Το αγόρι ανέβηκε πάνω σε μια καρέκλα και ξεκίνησε να ζωγραφίζει πάνω στον πίνακα τον παγκόσμιο χάρτη. Το σχέδιο του ήταν εκπληκτικό. Όλες οι χώρες βρισκόντουσαν στην ακριβή τους θέση. Και όλα αυτά δίχως να έχει κάποια εικόνα μπροστά του, παρά μόνο τη μνήμη του.
Τις εντυπωσιακές ομολογουμένως φωτογραφίες τράβηξε ένας μαθητής, ο οποίος και τις ανάρτησε στο διαδίκτυο προκαλώντας συγκίνηση και θαυμασμό.  
Δείτε επίσης:
–  την μικρούλα Άιρις Γκρέις , την 5χρονη καλλιτέχνη από τη Μεγάλη Βρετανία  
–  αλλά και τα μοναδικά έργα τέχνης παιδιών με αυτισμό