Τα βαμμένα αυγά αποτελούν κομμάτι της Ελληνικής παράδοσης! Έχετε ποτέ όμως αναρωτηθεί, πόσο τοξικές είναι οι βαφές που υπάρχουν στο εμπόριο και αν τα αυγά τελικά είναι κατάλληλα για ασφαλή βρώση; Φέτος το Πάσχα λοιπόν, βάψτε τα δικά σας αυγά με αγνές βαφές από τη φύση. Και σε ότι χρώμα προτιμάτε!   Για κόκκινα αυγά Υλικά 15 αυγά 70 γρ. κρεμμυδόφυλλα 2 λίτρα νερό 2 κουταλιές ξύδι αλάτι λάδι για το γυάλισμα Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το αλάτι, το ξύδι και τα κρεμμυδόφυλλα. Τα βράζουμε μέχρι να βγάλουν το χρώμα τους και προσθέτουμε τ’αυγά. Τα τοποθετούμε προσεκτικά και με τέτοιο τρόπο ώστε να καλυφθούν από τα φύλλα. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό για να τα σκεπάσει. Τα βράζουμε όλα μαζί για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να σφίξουν τ’αυγά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε να σταθούν για 15 λεπτά μέσα στο χρωματισμένο νερό για να πάρουν περισσότερο χρώμα. Μετά τα βγάζουμε ένα ένα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να κρυώσουν. Σε ένα βαμβάκι βάζουμε λάδι και περνάμε τ’αυγά από πάνω για να γυαλίσουν, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.   Για πορτοκαλί αυγά Τύλιξε κάθε αβγό μέσα σε φλούδα κρεμμυδιού και βράσε τα με ξύδι. Εναλλακτικά βράσε τα με κουρκουμά και ξύδι. Για πιο έντονο πορτοκαλί χρώμα πρόσθεσε πάπρικα κατά το βράσιμο. Για κίτρινα αυγά Ένα κουταλάκι του γλυκού κρόκος Κοζάνης σε 2 λίτρα νερό, είναι αρκετό για να δώσει έντονο κίτρινο χρώμα. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κύμινο. Γα μοβ αυγά Το μοβ χρώμα στα αβγά μπορείτε να το πετύχετε βράζοντας τα με κόκκινο λάχανο και ξύδι. Για πράσινα αυγά Ι κιλό από σπανάκι τσουκνίδα ή μαϊντανό και λίγο ξύδι για να σταθεροποιηθεί το χρώμα είναι αρκετά για να πάρουν τα αυγά μας ένα όμορφο πράσινο χρώμα