Η επίπεδη κοιλιά δεν απαιτεί μόνο ιδρώτα, άσκηση και δίαιτες πείνας, μια που το φούσκωμα και το πρήξιμο οφείλεται συχνά και σε άλλους παράγοντες. Ένας παράγοντας πολύ σοβαρός είναι το λάθος μάσημα της τροφής μας. Η γκουρού των εναλλακτικών θεραπειών και συγγραφέας του βιβλίου Eating Whole For The Health Of It, Becky Litwicki, μας αποκαλύπτει τέσσερα μικρά μυστικά, για σωστό μάσημα της τροφής, ώστε για να νιώσουμε ανάλαφρες σε μόλις δύο μέρες. 1. Δώστε έμφαση στο πώς (και πόση ώρα) τρώτε Ιδανικά όλοι θα θέλαμε να έχουμε το χρόνο να χαρούμε κάθε γεύμα μας και να μπορούμε να απολαμβάνουμε την κάθε μπουκιά μας. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι ρεαλιστικό για τους περισσότερους ανθρώπους. Αλλά 30 δευτερόλεπτα είναι ένας ρεαλιστικός χρόνος για κάθε μπουκιά. Σταματήστε, λοιπόν  αυτό που κάνετε και απολαύστε το φαγητό σας πριν την επόμενη δραστηριότητά σας. 2. Μασήστε, μασήστε, μασήστε, και όταν τελειώσετε….μασήστε ακόμα μια φορά Θυμηθείτε πως όσο περισσότερο μασάτε, τόσο λιγότερο στρεσάρεται το έντερο σας. Λιγότερο στρες, σημαίνει λιγότερο φούσκωμα και λιγότερο φούσκωμα σημαίνει… ευτυχισμένο έντερο!   3. Φάτε  μικρότερες μπουκιές Όταν τρώτε με άγχος οι μπουκιές σας είναι πάντα μεγαλύτερες. Και όταν το στόμα μας είναι γεμάτο δυσκολευόμαστε να μασήσουμε. Με τις μικρότερες μπουκιές εξασφαλίζετε στο στομάχι σας αρκετό χώρο ώστε να χωνέψει σωστά 4. Αποφύγετε τα πολύ καυτά και πολύ κρύα φαγητά Όταν καταναλώνουμε την τροφή μας σε σωστή θερμοκρασία, τη μασάμε και ευκολότερα. Όταν αντίθετα οι τροφές είναι πολύ ζεστές ή κρύες πάντα τις καταπίνουμε πιο γρήγορα. Και όπως είπαμε η επιπόλαιη κατάποση είναι ένας από τους κύριους ένοχους για τα πρηξίματα και τα φουσκώματα της κοιλιάς.