Υλικά 500 γραμμάρια φράουλες 600 ml κρέμα γάλακτος 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 1 βανίλια (σκόνη) 1 πακέτο μπισκότα τύπου Petit beurre Εκτέλεση Πλύνετε τις φράουλες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες, αφήνοντας στην άκρη μερικές που θα τις χρησιμοποιήσετε για γαρνιτούρα. Με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος. Προσθέστε την άχνη και τη βανίλια και και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σε ένα πυρέξ (ή πιατέλα) βάλτε μία μικρή κουταλιά σαντιγί και κατόπιν τοποθετήστε από πάνω έξι μπισκότα. Καλύψτε τα με μία στρώση σαντιγί και στη συνέχεια απλώστε ένα στρώμα από τις φράουλες. Συνεχίστε για δύο φορές μέχρι να έχετε τρεις στρώσεις από μπισκότα. Καλύψτε το τελευταίο στρώμα με σαντιγί και προσθέστε μερικές φράουλες. Τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να μαλακώσουν τα μπισκότα. Σερβίρετε με επιπλέον φράουλες και αν θέλετε με σος σοκολάτας.
18 Μαΐου 2015 | 13:26
Πρόσφατα Άρθρα
Αρνί στη σούβλα
5 Μαΐου 2024, 08:00
Μαγειρίτσα
4 Μαΐου 2024, 08:00
Ζαχαρένα Σύμης
3 Μαΐου 2024, 08:00
Λαμπροκουλούρα, το ψωμί του Πάσχα
2 Μαΐου 2024, 08:00
Γαρδουμπάκια με χόρτα εποχής
1 Μαΐου 2024, 04:55
Χταπόδι ψητό με φάβα-μαγιονέζα
30 Απριλίου 2024, 08:00
Μακαρόνια με τόνο και λιαστή ντομάτα
29 Απριλίου 2024, 08:00
Tacos με γαρίδες και αβοκάντο
28 Απριλίου 2024, 08:00
Μαρμελάδα ανανά
27 Απριλίου 2024, 08:00
Μακαρόνια με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα
26 Απριλίου 2024, 08:00
Μπισκότα με φυστικοβούτυρο
25 Απριλίου 2024, 08:00
Υγιεινά νουντλς
24 Απριλίου 2024, 08:00
Σαλάτα με τόνο και φακές
23 Απριλίου 2024, 08:00
Χωριάτικη ομελέτα
22 Απριλίου 2024, 08:00
Γιαπράκια από την Κω
21 Απριλίου 2024, 08:00