Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί για δεύτερο στην σειρά καλοκαίρι το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, για παιδιά 6-12 χρονών, “Καλοκαιρινό Ξύπνημα”, που διοργανώνει η Gruppogemello, και φέτος είναι αφιερωμένο στο συναρπαστικό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας!

Το «Καλοκαιρινό…Ξύπνημα» 2015, αποτελείται από τέσσερις μυθικές εβδομάδες, παρέα με την Αθηνά, την Δήμητρα, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα, τους οποίους τα παιδιά συναντούν μέσα από 14 δημιουργικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ομαδικά παιχνίδια, θέατρο, χορό, τραγούδι, εικαστικά-κατασκευές, κινηματογράφο, παντομίμα, συγγραφή, μουσειολογία, ενδυματολογία, ζαχαροπλαστική, κηπουρική, ποίηση κόμικς, ακόμη και δημοσιογραφία.

Μία δημιουργική δραστηριότητα η οποία οικοδομεί το παρόν των παιδιών με γνώση και φαντασία ενώ παράλληλα καλλιεργεί τη σωστή ανάπτυξη των κοινωνικών σχέσεων μέσα από τη βιωματική τους εμπειρία.

Και τι καλύτερο άραγε από το να μάθεις να φτιάχνεις σαπούνι μαζί με νέους φίλους, και να μιλάς για την Υφάντρα Αράχνη μέσα από το χορό της και την κατασκευή αρ­γαλειού, να συνταξιδε­ύεις με την Ολυμπιονίκη Κλέλια Πανταζή και να ενημερώνεσαι για τον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό (bullying) από την ειδικευμένη παιδοψυχολόγο Αθηνά Μανούκα.

Πόσο καλύτερα να πάει η μέρα σου από το να ξεκινήσει με ένα παιχνίδι θεατρικό που λέει «Ρόλος γίνομαι κι εγώ, σε ταξίδι μυθικό» και να συνεχίσει με «Κόκκινη κλωστή λυμένη  …μα σε σπείρα μπερδεμένη» με τον Jerome Kaluta και τον Χρή­στο Μουστάκα από την Σπείρα – Σπείρα  γλυκά να μπερδεύονται με πλά­σματα της γης, τα οποία χορεύουν το «Χορό των μπιζε­λιών», και την Μαριλένα Καββαδά να σκαρφαλώνει στην σκηνή για τη μουσικοθεατρική παρά­σταση «Το κρυφτό της Χαράς» και  τον Γιάννη Βελονάκη και να σε μαθαίνει κηπουρική επιμένοντας Με τα χέρια μου σκαλίζω και φυτεύω και στολί­ζω…

Πόσο καλύτερα μπορεί να τελειώσει η μέρα παρά με την ‘Έλλη Μερκούρη, να σε οδηγεί σε μονοπάτια σκηνικών ομαδικών παιχνιδιών και κινηματογράφου και παντομίμας για να ανακαλύψεις γρήγορα-γρήγορα ότι «Ηθοποιός σημαίνει φως»! και πολλά ακόμα για να καταλήξουν όλοι μαζί «Παρασκευή ίσον γι­ορτή…δικό σου έργο θα παιχτεί!»

Και έπειτα πάλι από την αρχή το καράβι του «Καλοκαιρινού ξυπνήματος» να πετάει προς το μυθικό ουρανό, συναντώντας το παιχνίδι «Τα τετρά­γωνα των αστεριών του Μιχάλη Κακογιάννη»  και με χορό και  αφήγηση του μύθου «Ο μυ­στήριος αστέρινος Ουρανός», το ταξίδι της γνώσης να κυλά­ει αρμονικά και  «Οι θεοί του Ουρανού» να συστήνονται με χάρη και το ουράνιο τα­ξίδι να απογειώνεται με την παράσταση «Βέιν ο τρομερός» της Μάρας Χωματίδη, σε μουσική Αφροδίτης Φρυδά.

Και μετά πάλι να σε περιμένει ο Ποσειδώνας ο Θεός των Θαλασσών για μια  βαρκάδα στο πεντάγραμμο της Ελλά­δας και για μια εξερεύνηση στο «Θα­λασσόλυκος θα γίνω, θησαυρό θα ανακαλύψω» και «Με κουτάλα χρυσή και με βλέμμα σπαθί, γλυκάκια θα φτιάξω κι εσάς θα κεράσω», όπου τα  κεκάκια ακολουθούν μαγικές συμβουλές για δοντάκια υγιή και καθαρά, και καλή διατροφή από  την Ματίνα Κουλατζίδου και τον Άκη Δημη­τρακόπουλο, για να γελούν άφοβα τα παιδιά με τις αστείες και απίστευτες  ιστορίες του Γιώργου Χατζηπαύλου. Ακολουθεί  η Μαριβίτα Γραμματικάκη με τους μαγικούς μουσικούς της και «Το αστέρι του γίγαντα»  Βουτάνε τα παιδιά στα «Όνειρα» και η συντροφιά να μεγαλώσει με τη Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” που μιλά την γλώσσα της Νοηματικής και τα παιδιά μαθαίνουν  την γλώσσα της παντομίμας. Τέλος η ζωγραφική των παιδιών ενώνει τους μύθους σε ένα τεράστιο καμβά με τίτλο ¨Μύθους κι αν τελειώσαμε … σε τοίχο τους ενώσαμε”, αποχαιρετώντας έτσι με μια μεγάλη γιορτή, ένα ξεχωριστό, πρωτότυπο και φρέσκο “Καλοκαιρινό Ξύπνημα”.

Εκπαιδευτές:

Μάρα Χωματίδη: Συγγραφέας

Έλλη Μερκούρη: Ηθοποιός – θεατρολόγος

Μαριλένα Καββαδά: Συγγραφέας – Χορογράφος – Νηπιαγωγός Med

Λύδια Δημητρακοπούλου: Εκπαιδευτικός – marketing

Νίκος Δαμάλας: Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Μουσική επιμέλεια

Συμμετέχουν:

Κλέλια Πανταζή πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής  Γιώργος Χατζηπαύλου -Stand up Comedy,  Χρήστος Μουστάκας και  Jerome Kaluta- ηθοποιοί, Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελλά Χρώματα»,  ομάδα «Μαγικό Κοχύλι»,  Μαριβίτα Γραμματικάκη συγγραφέας, Μάκης Δελαπόρτας συγγραφέας, Ελεάνα Βραχάλη στιχουργός, Κωνσταντίνος Μπογδάνος δημοσιογράφος, Ερωτόκριτος σχεδιαστής μόδας, οι μουσικοί Χρήστος Παπαδόπουλος, Περικλής Παπαδόπουλος,  Βασίλης Τριανταφυλόπουλος, Αλέξανδρος Ψωμόπουλος, Κωνσταντίνος Αγέρης, Λευτέρης Πούλιος,  Κωνσταντίνος Γιουλτούρης, Αντώνης Κορατζάνης, Δρόσος Σκυλλάς, Νίκος Δαμάλας.

Και ακόμα οι: Αθηνά Μανούκα, παιδοψυχολόγος, Ματίνα Κουλατζίδου οδοντίατρος, Σάκης Μυλωνάς καθηγητής φωτογραφίας, Γιάννης Βελονάκης γεωπόνος, Αγγελική Ρειζάκη σαπουνοποιός, Αφοι Παναγώτα ζαχαροπλάστες.

Με την υποστήριξη των Ομάδων: Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα”  και “Μαγικό Κοχύλι”

Πληροφορίες

Εργαστήριο για παιδιά 6-12 χρονών

15 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου 2015

Καλοκαιρινό…Ξύπνημα 2015

«Τους Μύθους αν ξυπνήσεις …θησαυρούς θα ανακαλύψεις! »

Διοργάνωση: Gruppogemello

Διάρκεια Προγράμματος: από 1 έως 4 εβδομάδες

ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ                               από 15/6 έως 19/6

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ            από 22/6 έως 26/6

ΤΡΙΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ                  από 29/6 έως  3/7

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ            από  6/7 έως 10/7

ΩΡΕΣ:   Δευτέρα – Παρασκευή,  9:00 – 15:30

Κόστος συμμετοχής: 110€ ανά εβδομάδα

                                          20% έκπτωση για ομαδική δήλωση συμμετοχής 3 παιδιών  

                                                    και άνω (οικογένειες, σύλλογοι, φίλοι)

                                          15% έκπτωση για δήλωση συμμετοχής 4 εβδομάδων

Προσφέρεται δεκατιανό

Υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης των παιδιών με λεωφορείο και χρέωση 5€ ανά άτομο/ημέρα

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, τηλ.: 210 3418 550, 210 34 18 552, 215 51 56 110, κιν.: 6976 971 066. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@mcf.gr / Ιστοσελίδα: www.mcf.gr