Μετά από ένα συναρπαστικό καλοκαίρι, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γίνεται o απόλυτος προορισμός για τα παιδιά και το πρώτο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου!  Ο τελευταίος κύκλος του Summer Camp από 31 Αυγούστου μέχρι 4 Σεπτεμβρίου,  προσφέρει στους μικρούς μας φίλους τελευταίες στιγμές καλοκαιρινής ανεμελιάς και παιχνιδιού,  πριν την επιστροφή τους στο σχολείο.

Τα παιδιά θα μάθουν πώς ξεκίνησαν όλα.. Θα ανακαλύψουν τα 4 στοιχεία της φύσης μέσα από τα αντικείμενα του Μουσείου!  Διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες σε μία εβδομάδα γεμάτη παιχνίδι, χαρά και δημιουργία!

Αρχαίοι τεχνίτες, παντοδύναμοι θεοί, παράξενα πλάσματα  και κοσμογυρισμένοι έμποροι χρησιμοποίησαν τη γη, το νερό, τη φωτιά και τον αέρα και μας αφηγούνται καθημερινά τις ιστορίες τους.

Ημέρα 1η / ΓΗ

Με αφετηρία τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, γνωρίζουμε τις πρώτες ύλες και τους καρπούς της γης. Φανταζόμαστε τη θεά της γονιμότητας που λάτρευαν οι αρχαίοι Κυκλαδίτες και δημιουργούμε τα δικά μας ειδώλια.

Ημέρα 2η / ΝΕΡΟ

Εμπνεόμαστε από τη μυθολογία και τα αγγεία του μουσείου, διηγούμαστε αρχαίους μύθους για τη δημιουργία του κόσμου, το νερό και τους θεούς που το προστάτευαν, και στο τέλος τους εικονογραφούμε.

Ημέρα 3η / ΑΕΡΑΣ

Μαθαίνουμε για τη δύναμη του αέρα, μέσα από κατασκευές, παντομίμα και παιχνίδια ρόλων. Φτιάχνουμε αυτοσχέδια φτερά και ανεβαίνουμε στους ορόφους του μουσείου για να ανακαλύψουμε τους φτερωτούς θεούς των αρχαίων Ελλήνων.

Ημέρα 4η / ΦΩΤΙΑ

Αναζητούμε στις αίθουσες του μουσείου αντικείμενα που φτιάχτηκαν με τη βοήθεια της φωτιάς και του θεού Ηφαίστου. Στη συνέχεια, συνδυάζουμε τις γνώσεις και τα υλικά μας για να φτιάξουμε σημερινά εύχρηστα αντικείμενα.

Ημέρα 5η / 4 ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Συμμετέχουμε σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης στο μουσείο. Αναζητούμε αρχαία και σύγχρονα υλικά, τα αντιστοιχίζουμε με τα στοιχεία της φύσης και κατασκευάζουμε ένα αναμνηστικό mobile.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.00-13.00 (με διάλειμμα για ελαφρύ γεύμα) ΗΛΙΚΙΕΣ 4-8 ετών  |  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 80€ Φίλοι ΜΚΤ: €65 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο) Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €65

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ Κατερίνα Σταμίδη, Ιωάννα Ζαχαροπούλου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ 210 7294220

Τα παιδιά  χωρίζονται σε δύο ηλικιακές ομάδες με έναν υπεύθυνο ανά ομάδα