Χρόνια τώρα, δεν υπάρχει παιδί που να μην έχει νιώσει αυτή την απίστευτη, την τεράστια, την ασύγκριτη λαχτάρα  για τη μοναδική γεύση του Nesquik. Ο Quicky, ο πιο πιστός και γλυκός φίλος των παιδιών είναι και ο μοναδικός που  ξέρει το απόλυτο μυστικό για να γλυκαίνει, να ενισχύει και να δυναμώνει το ξεκίνημα κάθε μέρας, το πρωινό γεύμα κάθε παιδιού. Και σαν «ειδικός» μας δίνει τις πολύτιμες συμβουλές του.
«Το πρωί τρώγε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος». Αυτή η παροιμία κρύβει μια μεγάλη αλήθεια. Το πρωινό αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας για μικρούς και μεγάλους χαρίζοντας στον οργανισμό μας την απαραίτητη ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά. Ειδικά για τα παιδιά, ένα καλό και πλήρες πρωινό γεύμα είναι απαραίτητο. Είναι η ενέργεια που χρειάζονται πνευματικά και σωματικά, για να βγάλουν το πρόγραμμα του σχολείου αλλά και όλων των δραστηριοτήτων τους.
Μπορεί ο χρόνος να  μην είναι σύμμαχός μας, αλλά είναι απαραίτητο να αφιερώσουμε χρόνο για να ετοιμάσουμε και να πάρουμε το πρωινό μας όλοι μαζί. Αυτό εκτός των άλλων, η ιεροτελεστία του πρωινού δίνει την δυνατότητα σ’όλη τη οικογένεια να βρεθεί μαζί, να συζητήσει, να γελάσει, να έρθει πιο κοντά αλλά  κυρίως να βοηθήσει τα παιδιά μας να αποκτήσουν αυτή τη σημαντική διατροφική συνήθεια για όλη την υπόλοιπη ζωή τους.
Το σωστό πρωινό γεύμα
Έχουμε όπως ποτέ αναρωτηθεί τι πρωινό τρώνε τα παιδιά μας; Είναι το πρωινό τους αυτό που θα τους γεμίσει με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και τα εφόδια για να ξεκινήσουν δυναμικά τη μέρα τους;  Ένα ποτήρι γάλα ή μια φέτα ψωμί δε βούτυρο δεν είναι το ιδανικό πρωινό, ιδιαίτερα για τα παιδιά που αναπτύσσονται και έχουν αυξημένες ανάγκες. Το καλό πρωινό, ωστόσο, δεν χρειάζεται πάρα πολλά πράγματα. Ένα ισορροπημένο πρωινό για τα παιδιά θα πρέπει να περιλαμβάνει συνδυασμό επιλογών από τις παρακάτω ομάδες τροφίμων:
Φρούτα: Παρέχουν στα παιδιά φυτικές ίνες και μικροθρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία) απαραίτητα για την υγεία και την ανάπτυξή τους. Επιλέξτε 1-2 φρούτα εποχής ή 1 ποτήρι φρέσκο χυμό (π.χ. πορτοκάλι, μήλο, καρότο, ακτινίδιο).  Φυτικές ίνες: συμβάλλουν στην αύξηση του αισθήματος κορεσμού και προάγουν την καλή λειτουργία του εντέρου. Περιέχουν  βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για την  πνευματική διαύγεια, μνήμη και την ενίσχυση της φυσικής δραστηριότητας. Επιλέξτε  1 μπολ δημητριακά ολικής άλεσης (π.χ. σιτάρι, νιφάδες καλαμποκιού ή σιταριού) με ή χωρίς ξηρούς καρπούς και φρέσκα ή ξερά φρούτα ή εναλλακτικά 1-2 λεπτές φέτες ψωμιού ολικής άλεσης.  Γαλακτοκομικά: Αποτελούν πλούσιες πηγές πρωτεΐνης και ασβεστίου που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και την υγεία των οστών και των δοντιών. Για παιδιά μεγαλύτερα από 2 ετών, θα ήταν καλό να προτιμώνται προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (1,5-2%).  Επιλέξτε 1 ποτήρι γάλα ή 1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή εναλλακτικά 30 γρ. τυρί χαμηλών λιπαρών ή   ένα αυγό.
Ιδανικές επιλογές πρωινού
1 ποτήρι γάλα (2%) με δημητριακά ολικής άλεσης και φρούτο 1 ποτήρι γάλα (2%) με φρυγανιές ολικής άλεσης με λίγο μέλι ή ταχίνι ή μαρμελάδα και φρούτο 1 γιαούρτι (2%) με δημητριακά ολικής άλεσης και κομμάτια φρέσκων φρούτων 1 βραστό αυγό με ψωμί ολικής άλεσης και φρούτο ή φρέσκο χυμό 1 γιαούρτι (2%) με μέλι και ξηρούς καρπούς 1 τοστ με ψωμί ολικής άλεσης και τυρί χαμηλών λιπαρών και φρούτο 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης με τυρί χαμηλών λιπαρών και 1 ποτήρι φρέσκο χυμό.
1 ομελέτα με λαχανικά και μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης
*  Κι επειδή οι καλοί φίλοι στα δύσκολα φαίνονται……το Nesquik είναι ο καλύτερος σύμμαχος της μαμάς προκειμένου το παιδί να πίνει το γάλα του με χαμόγελο ως την τελευταία απίστευτα απολαυστική γουλιά… χαρίζοντας όλες τις  βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία όπως σίδηρο και ψευδάργυρο που συμπληρώνουν τα οφέλη του γάλατος.