Ένα μωρό μπορεί πολύ εύκολα να εκνευριστεί από την υπερβολική ζέστη, να δυσανασχετήσει εάν είναι ντυμένο με πιο χοντρά ρούχα από όσο χρειάζεται και φυσικά η επιδερμίδα του είναι πολύ πιο ευαίσθητη από την επιδερμίδα του ενήλικα. Δεν αποβάλει τη θερμότητα όπως οι ενήλικες, ενώ μελέτες έχουν συνδέσει την αύξηση κινδύνου για το Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου Βρεφών με τον βαθύ ύπνο σε πολύ θερμό περιβάλλον. Ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους και μάλιστα τις μεσημεριανές ώρες, το μωρό μας  θα χρειαστεί ιδιαίτερη φροντίδα και προστασία. Μάθετε πώς θα το κάνετε:     Αποφύγετε τον ήλιο και τη ζέστη Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε απευθείας έκθεση στον ήλιο και ειδικά τις μεσημεριανές ώρες. Προμηθευτείτε κατάλληλο για την ευαίσθητη ηλικία του αντηλιακό και απλώστε σε όλο το σώμα. Εάν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος, παραμείνετε σε δροσερό χώρο ή τουλάχιστον σε σκιά. Περιορίστε όσο είναι δυνατόν τον χρόνο που θα βρεθείτε σε συνθήκες ζέστης και στον ήλιο, π.χ. στην παραλία. Μην ξεχάσετε να προστατέψετε τα μάτια του με γυαλιά ηλίου κατάλληλα για την ηλικία του, θα βρείτε στο εμπόριο ακόμη και για βρέφη.   Ντύστε το ελαφρά Προτιμήστε τα υφάσματα που αναπνέουν, όπως το βαμβάκι. Ντύστε το με λεπτά ρούχα που είναι χαλαρά στο σώμα του και όχι στενά. Όταν βρίσκεστε έξω, προτιμήστε ανοιχτόχρωμα υφάσματα και μην ξεχνάτε το καπέλο. Οι περισσότεροι παιδίατροι συστήνουν να ντύνεται το μωρό με τα ίδια ρούχα που θα φορούσε σε αντίστοιχη θερμοκρασία και ο ενήλικας, ενώ έχει διατυπωθεί και η θεωρία ότι τα μωρά ζεσταίνονται λίγο περισσότερο. Αν η θερμοκρασία είναι άνω των 24 βαθμών το μωρό σας πιθανότατα θα είναι μια χαρά απλά με ένα φορμάκι ή οποιοδήποτε άλλο ελαφρύ ρούχα (δεν χρειάζεται ούτε κάλτσες ή παπούτσια!). Ενυδατώστε το Δώστε στο μωρό συχνά μερικές γουλιές υγρό, ανάλογα με την ηλικία του, π.χ. γάλα για τα μικρά βρέφη και στις μεγαλύτερες ηλικίες νερό. Εάν θηλάζετε, προσφέρετε το στήθος σας, αλλά μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε και τον δικό σας οργανισμό εντατικά.  Τα μωρά μπορούν να αφυδατωθούν γρήγορα με τη ζέστη και η αφυδάτωση μπορεί να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη θερμοκρασία του σώματός τους. Το μωρό σας δεν χρειάζεται απαραίτητα νερό. Τα μωρά που θηλάζουν μπορούν να καλύπτουν την ανάγκη τους για υγρά πίνοντας περισσότερο γάλα όταν έχει ζέστη, οπότε ταΐζετέ τα όποτε βλέπετε ότι το θέλουν. Στο μωρά που έχουν ξεκινήσει τις πρώτες τους τροφές μπορείτε να δίνετε αποστειρωμένο νερό και να ζητήσετε τη γνώμη του παιδιάτρου σας για το νερό βρύσης.

Προσαρμόστε το καρότσι του Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο καλοκαιρινό καρότσι , που συνήθως έχουν και πιο ελαφριά υφάσματα ή να τοποθετείτε δροσερά βαμβακερά υφάσματα στο καρότσι σας και να τα αλλάζετε συχνά.   

Μην αφήνετε ποτέ το μωρό στο αυτοκίνητο Κάθε καλοκαίρι, όπως δυστυχώς δείχνουν οι στατιστικές, ένα μωρό πεθαίνει επειδή οι γονείς του το ξέχασαν στο κάθισμα του αυτοκινήτου. Πάντα μα πάντα να ελέγχετε το πίσω κάθισμα πριν βγείτε από το αυτοκίνητο και μην αφήνετε ποτέ το μωρό σας μόνο του στο αυτοκίνητο, έστω κι αν πρόκειται να πεταχτείτε στο μανάβικο για δύο-τρία πράγματα. Η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει επικίνδυνα μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, ακόμα κι αν τα παράθυρα του αυτοκινήτου είναι ανοιχτά. «Πετάξτε» τις πάνες Το καλοκαίρι με τη ζέστη, οι πιθανότητες να συγκαεί ή να ερεθιστεί το δέρμα του μωρού με την πάνα είναι αυξημένες. Αλλάζετε πιο συχνά τις πάνες του και εάν είναι δυνατό, αφήστε το λίγο χωρίς πάνα (π.χ. όταν είστε σε εξωτερικό χώρο και δεν σας πειράζουν τα «ατυχήματα») ώστε να αεριστεί το δέρμα στην περιοχή. Όταν προγραμματίζετε βόλτες σκεφτείτε τον καιρό Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο να χαλαρώνετε με το μωρό σας στη σκιά και να παίζετε στον ήλιο. Προσπαθήστε να μην κάνετε πολλές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους τις πολύ ζεστές και υγρές μέρες.