Οι σχέσεις μας με τους ανθρώπους είναι καθοριστικές στη ζωή μας. Ως γονείς, που μεγαλώνουμε την επόμενη γενιά, καλούμαστε να διδάξουμε στα παιδιά μας τις ηθικές αρχές και αξίες για να γίνουν σωστοί ενήλικοι και να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία που τα περιβάλλει. Η αποδοχή του εαυτού μας και των άλλων είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία αυτής της αλληλεπίδρασης και αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη ουσιαστικών δεσμών. Τα παιδιά, όντας άπειρα από τη ζωή, συχνά αντιδρούν αρνητικά σε οτιδήποτε φαντάζει διαφορετικό στα μάτια τους, μιας και νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια όταν συναναστρέφονται με ανθρώπους οικείους, που θυμίζουν τη γνώριμη εικόνα του μπαμπά και της μαμάς. Έτσι, συχνά καταλήγουν να φέρονται σκληρά σε όσους διαφέρουν από εκείνα (είτε στο χρώμα είτε στα χαρακτηριστικά είτε στη σωματική διάπλαση) απομονώνοντάς τους από την «ομάδα». Όπως γίνεται με τον Ντάμπο το Ελεφαντάκι, σε μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες της Disney, που τα κανάλια Novacinema ξαναζωντανεύουν στις οθόνες σας!

Ο Ντάμπο το Ελεφαντάκι είναι η διαχρονική και συγκινητική ιστορία του γενναίου, μικρού ελέφαντα με τα μεγάλα αυτιά και την ακόμα μεγαλύτερη καρδιά. Ένας αργός πελαργός παραδίδει επιτέλους στην κ. Τζάμπο το νεογέννητο Ντάμπο, το μικρό της ελεφαντάκι. Όμως, αυτό γίνεται ο περίγελος του τσίρκου λόγω των μεγάλων αυτιών του. Με αξιοθαύμαστο κουράγιο και βοήθεια από τον πιστό του φίλο, τον Τίμοθι το ποντικάκι, ο Ντάμπο καταφέρνει να ξεπεράσει όλες τις αντιξοότητες και να ζήσει ευτυχισμένος.

Το τέταρτο μεγάλου μήκους καρτούν της Disney είναι μία από τις ωραιότερες παιδικές ταινίες που έγιναν ποτέ. Απλή και κατανοητή σε αντιρατσιστικά μηνύματα, με γνήσια συγκίνηση, όμορφα τραγούδια, χιούμορ και μια αριστουργηματική σεκάνς, όπου ακούγεται το τραγούδι «Pink elephants on parade». Και βέβαια, με Όσκαρ μουσικής και υποψηφιότητα για Όσκαρ τραγουδιού για το «Baby mine». Μικρή λεπτομέρεια: Ο Ντάμπο δεν μιλά ποτέ, κι όμως είναι τόσο εκφραστικός!

Απολαύστε αυτή την εκπληκτική οικογενειακή ταινία στα κανάλια Novacinama και δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να πάρουν από τον αξιολάτρευτο Ντάμπο όλα αυτά τα σπουδαία μαθήματα για τις σχέσεις ζωής. Και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να γράψετε την ταινία και να τη δείτε ξανά και ξανά, μέσα από τη μοναδική δυνατότητα που σας δίνει ο αποκωδικοποιητής εγγραφής NovaBox+. Έτσι θα μπορείτε να επαναλάβετε την υπέροχη αυτή εμπειρία όποτε εσείς θέλετε!