Υλικά 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη 1/3 φλιτζανιού νερό 5 κούπες καρπούζι χωρίς κουκούτσια 2 κουταλιές χυμό λεμονιού Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά Όταν αρχίσει να βράζει, το αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε Αφήνουμε να κρυώσει Κόβουμε σε κομμάτια το καρπούζι και τα πολτοποιούμε μαζί με το λεμόνι. Προσθέτουμε και το σιρόπι και τα πολτοποιούμε ξανά Μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη Όταν παγώσουν πολύ καλά και πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν σαν χιόνι Γεμίζουμε παγωμένα ποτήρια και διακοσμούμε με μικρές φέτες καρπούζι
Δροσερή γρανίτα καρπούζι σε 10′
Μια εύκολη και δροσερή σπιτική γρανίτα που θα λατρέψουν τα παιδιά μας!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σπιτικές σάλτσες, χωρίς συντηρητικά Φτιάχνουμε τα δικά μας χειροποίητα ντιπ χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά, εύκολα και γρήγορα στο σπίτι εντυπωσιάζοντας την παρέα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς να βράσεις το αβγό όπως το θες Τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, από το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Vegan burger Αλεσμένα όσπρια, μανιτάρια ή άλλα λαχανικά αντικαθιστούν επάξια των κιμά των κλασικών μπέργκερ. Εδώ για να πιάσουμε την υφή,... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητά καλαμπόκια με παρμεζάνα & σκορδάτη μαγιονέζα Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταναλώσουμε το καλαμπόκι. Αυτός, όμως, είναι ο πιο νόστιμος! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υγιεινό smoothie με βατόμουρα και σπανάκι Ξεκινήστε σωστά τη μέρα σας με ένα δυναμωτικό πρωινό. Ένα smoothie με βατόμουρα και σπανάκι αρκεί για να σας... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεβιθάδα Παραδοσιακή συνταγή από την Πάρο. Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και... νοστιμιά! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με μέλι, μουστάρδα και λαχανικά Εύκολη και νόστιμη συνταγή για λαχταριστά μπουτάκια κοτόπουλου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαχανοντολμάδες με αβγολέμονο Για την πιο υγιεινή εκδοχή τους προτιμάμε άπαχο κιμά και καστανό ρύζι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαχταριστά ζυμαρικά με κοτόπουλο Ένα απολαυστικό, εύκολο και comfort γεύμα για όλη την οικογένεια που θα ξετρελάνει τα παιδιά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υγιεινή κολοκυθόσουπα Το φθινόπωρο είναι επίσημα η εποχή της κολοκύθας, γι’ αυτό αξίζει να εκμεταλλευτείτε αυτή την υπερτροφή, δημιουργώντας τις πιο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ