Υλικά 600 γραμμάρια κεράσια τραγανά 150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 180 γραμμάρια γάλα πλήρες 50 γραμμάρια μαργαρίνη 3 αβγά 120 γραμμάρια ζάχαρη 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη [για πασπάλισμα] 1/2 κ.γ. σκόνη κανέλας 1 κ.σ. βούτυρο [για βουτύρωμα] Εκτέλεση Πλένουμε τα κεράσια και βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα, τα πασπαλίζουμε με δύο κ.σ. από τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να σταθούν 1 ώρα. Στη μισή ώρα αναμονής προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με ελάχιστο αλάτι και την κανέλα. Προσθέτουμε τα αβγά, τη μαργαρίνη και την υπόλοιπη ζάχαρη, χτυπάμε καλά με κουτάλι ή μίξερ χειρός και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας, να γίνει μείγμα ομοιογενές. Στρώνουμε καλά ένα λαδόχαρτο σε ταψάκι 22-24 εκ. περίπου. Το βουτυρώνουμε και τοποθετούμε ομοιόμορφα τα κεράσια και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα της ζύμης. Ψήνουμε γιά 35′-40′. Βγάζουμε από το φούρνο και όταν μισοκρυώσει το βάζουμε σε πιατέλα αναποδογυρίζοντας και το πασπαλίζουμε με την άχνη.
Η πιο λαχταριστή και εύκολη κερασόπιτα
Ένα καταπληκτικό αλλά και εύκολο γλυκό με πρωταγωνιστή τον υπέροχο κατακόκκινο πρωταγωνιστή του καλοκαιριού: Το κεράσι. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά μας!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ