Μια νέα διαφημιστική καμπάνια από την Βραζιλία έρχεται να ταράξει τα νερά, να προειδοποιήσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει τις μαμάδες αλλά και τις μέλλουσες μητέρες για τις επιπτώσεις που έχει η διατροφή τους στην υγεία αλλά και την ανάπτυξη των μωρών τους.
Η πρωτότυπη αυτή καμπάνια δημιουργήθηκε  από την Παιδιατρική Εταιρεία του Ρίο και δείχνει ένα βρέφος που θηλάζει, ενώ στο στήθος της μαμάς του είναι ζωγραφισμένο  -προφανώς-  αυτό που κατανάλωσε, δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση ότι το μωρό καταναλώνει άμεσα πρόχειρο και ανθυγιεινό  φαγητό.
Κάτω από την κάθε φωτογραφία κυριαρχεί το σλόγκαν «Το παιδί σας είναι ότι τρώτε», το οποίο μεταφράζεται σε… «Το παιδί σας τρώει ότι τρώτε»!
Όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες, τεράστια hamburgers, αναψυκτικά και ντόνατς απεικονίζονται σε μια προσπάθεια να αφυπνιστούν οι μαμάδες γύρω από τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες στις οποίες υποκύπτουν κατά τη διάρκεια του θηλασμού και της εγκυμοσύνης.
Στο site της Παιδιατρικής Εταιρείας επισημαίνεται ότι «Η αγάπη και η στοργή σε ένα μωρό είναι ζωτικής σημασίας, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν οι μητέρες για την σωστή διατροφή και τη φροντίδα του μωρού. Οι συνήθειές μας στις πρώτες χίλιες ημέρες της κύησης μπορεί να αποτρέψει το παιδί μας από την ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών».
Γι’ αυτό μανούλες…. Προσοχή!