Υλικά Για τη βάση Ενάμιση πακέτο πτι-μπερ με γεύση σοκολάτα 150 γραμμάρια βούτυρο 1 κουταλιά της σούπας πραλίνα (Nutella ή Merenda) Για την κρέμα 450 γραμμάρια τυρί κρέμα 2 κούπες πραλίνα 1 κούπα ζάχαρη άχνη 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος Για τη στρώση 125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα μισή κούπα κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο Εκτέλεση Σε ένα μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα Προσθέτουμε το βούτυρο ( σε θερμοκρασία δωματίου) και χτυπάμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά πραλίνα και χτυπάμε ξανά το μείγμα Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου με ένα κουτάλι σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει Προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση του μπισκότου και με ένα κουτάλι το στρώνουμε, μέχρι να σκεπάσει ομοιόμορφα την επιφάνεια του μπισκότου Σκεπάζουμε τη φόρμα με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες Δύο ώρες πριν το σερβίρουμε φτιάχνουμε την τελική επικάλυψη: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μία βράση και παράλληλα σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Μόλις είναι έτοιμη να κοχλάσει η κρέμα γάλακτος την αφαιρούμε από την εστία Όπως είναι ζεστή, την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύουμε Προσθέτουμε ένα κουταλάκι βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά Αδειάζουμε πάνω στο προηγούμενο μείγμα, σκεπάζουμε ξανά με αλουμινόχαρτο και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι το cheesecake να παγώσει καλά Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μερικά τριμμένα φουντούκια
Σπιτικό cheese cake σοκολάτας χωρίς ψήσιμο
Ένα πολύ λαχταριστό και εύκολο cheesecake σοκολάτας, που δε χρειάζεται καν ψήσιμο!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ