Η τούρτα σάντουιτς είναι μια συνταγή εμπνευσμένη από το Smörgåstårta, ένα σουηδικό έδεσμα και ουσιαστικά πρόκειται για κάτι ανάλογο με αυτό που εμείς ονομάζουμε «μπόμπα». Για τη βάση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φέτες του τοστ οπότε και η αλμυρή «τούρτα» θα πάρει ορθογώνιο σχήμα ή αλμυρό παντεσπάνι, για στρογγυλό σχήμα Υλικά 18 φέτες λευκό ψωμί του τοστ χωρίς κόρα 12 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα 350 γραμμάρια τυρί Φιλαδέλφεια με χαμηλά λιπαρά ½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα (αν προτιμάτε με χαμηλά λιπαρά) 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι Για τη γαρνιτούρα 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση για τη γαρνιτούρα 3 φλούδες από αγγούρι Φέτες από ζαμπόν ή τυρί σε ρολάκια Εκτέλεση Σε μια μεγάλη πιατέλα, απλώνουμε σε ορθογώνιο σχήμα έξι φέτες ψωμί του τοστ, ώστε να σχηματιστεί η βάση της τούρτας, ή τα στρογγυλά παντεσπάνια Αλείφουμε το πάνω μέρος της τούρτας με τυρί Φιλαδέλφεια Από πάνω βάζουμε σε κάθε φέτα ψωμί από μια φέτα ζαμπόν ή γαλοπούλα Απλώνουμε από πάνω άλλες έξι φέτες ψωμί Αλείφουμε ξανά με τυρί και ξαναβάζουμε ζαμπόν ή γαλοπούλα Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τρίτη φορά και η τούρτα είναι έτοιμη για να τη διακόσμηση Επικάλυψη τούρτας Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε για 5′ τη μαγιονέζα, το πιπέρι, την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και όσο τυρί Φιλαδέλφεια μας έχει απομείνει από το άλειμμα του ψωμιού. Με μια σπάτουλα, απλώνουμε τη σαντιγί και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας καθώς και τα πλαϊνά της. Διακοσμούμε την επιφάνειά της με τα ντοματίνια αφού τα κόψουμε στη μέση και με τα ρολάκια από ζαμπόν και τυρί
Καλοκαιρινή αλμυρή τούρτα με ψωμί του τοστ!
Πρόκειται για μια πρωτότυπη συνταγή αλλά και πολύ εύκολη, ιδανική για ένα παιδικό μπουφέ ή ένα καλοκαιρινό κάλεσμα ή πάρτι που θα λατρέψουν τα παιδιά μας!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπακαλιάρος με ρεβίθια Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφάσισε να πάει κόντρα στα συνηθισμένα, «παίζοντας» με τα μπαχαρικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φριτάτα με λιαστές ντομάτες, κολοκύθα και σαλάτα με σπανάκι Γεμάτη νοστιμιά, ιδανική για πρωινό ή και μεσημεριανό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με πέστο και ψητό μπρόκολο Έχετε πετάξει ποτέ τα κοτσάνια του μπρόκολου; Αυτή η σάλτσα πέστο με μπρόκολο είναι ο καλύτερος λόγος να τα... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρολά με αυγό Μια πιο υγιεινή παραλλαγή των spring rolls, τα ρολάκια με αυγό στον φούρνο είναι ιδανικά για πρωινό, brunch ή... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χούμους κολοκύθας Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του κλασικού μεσογειακού ντιπ, με «ζεστή» γεύση, ιδιαίτερο άρωμα και μεταξένια υφή. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομελέτα με μανιτάρια Ένα πεντανόστιμο πιάτο γεμάτο πρωτεΐνη, που μπορούμε να ετοιμάσουμε πολύ εύκολα και γρήγορα! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαχταριστά ζυμαρικά με κοτόπουλο Ένα απολαυστικό, εύκολο και comfort γεύμα για όλη την οικογένεια που θα ξετρελάνει τα παιδιά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πατατόσουπα με κρόκο κοζάνης Όταν φτιάχνουμε σούπα τα λαχανικά τα ρίχνουμε πάντα μαζί, ώστε να δώσουν τα αρώματά τους και να λιώσουν. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες χούμους με αβοκάντο Το αβοκάντο είναι θρεπτικό, πλούσιο σε «καλά» μονοακόρεστα λιπαρά, φυτικές ίνες, βιταμίνες (όπως C, E, K, B και φυλλικό... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεσογειακή τάρτα Νόστιμο και θρεπτικό πιάτο, για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να απολαύσετε τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κολοκύθα Η ιδιαίτερη αυτή σαλάτα, στην οποία επικρατεί η γλυκιά γεύσης της κολοκύθας, μπορεί να συνοδευτεί με ψητό χαλούμι, σολομό... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρυφερό μοσχάρι φρικασέ με σπανάκι και μυρωδικά Με πλούσιο αυγολέμονο που δένει υπέροχα τη σάλτσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ριζότο με κολοκύθα butternut Το μυστικό του; Κρεμώδης μοτσαρέλα, καβουρδισμένα κουκουνάρια και φασκόμηλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρνάκι κλέφτικο στη λαδόκολλα Ένα απλό, κλασικό ελληνικό πιάτο. Σε αυτή τη συνταγή το αρνί μαρινάρεται όλη τη νύχτα, έπειτα τυλίγεται σε λαδόκολλα... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ