Η βάση είναι περίπου ίδια σε όλες τις παρασκευές. Εμείς σας προτείνουμε δύο πολύ εύκολους τρόπους για να διαλέξετε εκείνον που προτιμάτε. Αρωματικό χώρου με μαγειρική σόδα Για την πρώτη παρασκευή θα χρειαστείτε: ένα καθαρό βάζο με μεταλλικό καπάκι που βιδώνει μια βελόνα μαγειρική σόδα φυσικό αρωματικό έλαιο της αρεσκείας σας, π.χ. βανίλια ή λεβάντα βότανα και αρωματικά της αρεσκείας σας Εκτέλεση Γεμίζετε με μαγειρική σόδα το βαζάκι μέχρι τη μέση και προσθέτετε μέσα δέκα σταγόνες από το έλαιο της επιλογής σας Προσθέτετε τα βότανα και τα αρωματικά Με την καρφίτσα κάνετε μικρές τρύπες επάνω στο καπάκι του βάζου Κλείνετε το βάζο, το ανακινείτε και το τοποθετείτε όπου εσείς θέλετε Αρωματικό χώρου στην… κατσαρόλα Για τη δεύτερη παρασκευή θα χρειαστείτ: ένα βαζάκι ένα κατσαρολάκι αρωματικά διάφορα όπως λεβάντα, δεντρολίβανο, ή μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρίφαλο Εκτέλεση Δοκιμάστε ποιοι συνδυασμοί σας αρέσουν και αφού αποφασίσετε, τοποθετήστε τα υλικά μέσα στο κατσαρολάκι μαζί με λίγο νερό για να σιγοβράσουν Για να ενισχύσετε τη μυρωδιά τους, προσθέστε μερικές σταγόνες από ένα αγαπημένο σας έλαιο, όχι υπερβολές γιατί θα εξαφανίσει τα υπόλοιπα αρώματα Κατεβάστε το από τη φωτιά και βάλτε το στο βαζάκι Αν έχετε κάποιο σκεύος που να λειτουργεί σαν ρεσό, δηλαδή να έχει φωτιά από κάτω, θα αναδίνει εντονότερα το άρωμά τους.