Υλικά συνταγής Για τη βάση 250 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας, ή τύπου digestive 100 γραμμάρια βούτυρο Για την κρέμα 3 ώριμες μπανάνες 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων) 1 κουταλιά σούπας κακάο 300 ml κρέμα γάλακτος Ξύσμα σοκολάτας Εκτέλεση Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει Θρυμματίζουμε τα μπισκότα Ενώνουμε το βούτυρο με τα μπισκότα κι ανακατεύουμε πολύ καλά Βουτυρώνουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκατοστών Αδειάζουμε τη βάση του μπισκότου Στρώνουμε καλά το μείγμα πατώντας με το κουτάλι Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος Αποσύρουμε από τη φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζάνι από την κρέμα γάλακτος Ανακατεύουμε καλά το μείγμα Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα κατά το βρασμό του, απλά να ξανθύνει, αλλιώς θα σκληρύνει πολύ όταν κρυώσει Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες Τις στρώνουμε στη βάση μπισκότου και περιχύνουμε με το ζαχαρούχο Παγώνουμε το Banoffee κι όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το γαρνίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα και με το ξύσμα σοκολάτας
Το πιο νόστιμο και εύκολο μπανόφι σε 10 λεπτά!
Ένα υπέροχο γλυκό, εύκολο που χρειάζεται ελάχιστο κόπο και ακόμη πιο…λίγα υλικά. Μια συνταγή που θα φτιάξετε μόνες σας και αποκλείεται ποτέ να αποτύχει!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κρεμώδες χούμους με αβοκάντο Το αβοκάντο είναι θρεπτικό, πλούσιο σε «καλά» μονοακόρεστα λιπαρά, φυτικές ίνες, βιταμίνες (όπως C, E, K, B και φυλλικό... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεσογειακή τάρτα Νόστιμο και θρεπτικό πιάτο, για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να απολαύσετε τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κολοκύθα Η ιδιαίτερη αυτή σαλάτα, στην οποία επικρατεί η γλυκιά γεύσης της κολοκύθας, μπορεί να συνοδευτεί με ψητό χαλούμι, σολομό... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρυφερό μοσχάρι φρικασέ με σπανάκι και μυρωδικά Με πλούσιο αυγολέμονο που δένει υπέροχα τη σάλτσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ριζότο με κολοκύθα butternut Το μυστικό του; Κρεμώδης μοτσαρέλα, καβουρδισμένα κουκουνάρια και φασκόμηλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρνάκι κλέφτικο στη λαδόκολλα Ένα απλό, κλασικό ελληνικό πιάτο. Σε αυτή τη συνταγή το αρνί μαρινάρεται όλη τη νύχτα, έπειτα τυλίγεται σε λαδόκολλα... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψαροκεφτέδες Αυτά τα κεφτεδάκια ψαριού είναι ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να φέρουν τη μυρωδιά της θάλασσας στο τραπέζι τους... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελαφρύ επιδόρπιο γιαουρτιού με αρωματισμένα πορτοκάλια Μια υπέροχη ιδέα για πρωινό ή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με δαμάσκηνα Ένα ζεστό, αρωματισμένο πιάτο με σαφράν Κοζάνης και δαμάσκηνα, που θα κερδίσει τις εντυπώσεις των καλεσμένων σε κάθε τραπέζι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Kέικ λεμονιού Είτε για κέρασμα, είτε για επιδόρπιο, αυτά τα νόστιμα κεκάκια είναι ένα comfort food που εντυπωσιάζει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σούπα κουνουπιδιού Μια απλή σούπα κουνουπιδιού γεμάτη γεύση, για να ζεστάνετε τον ουρανίσκο σας τώρα που ο καιρός αρχίζει να κρυώνει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Mακαρονάκι ογκρατέν Το μυστικό είναι ότι ουσιαστικά όλη η συνταγή φτιάχνεται ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τάρτα κουρού με καραμελωμένα κρεμμύδια, ντοματίνια και ανθότυρο Το κόλπο είναι ότι προψήνουμε την βάση της τάρτας και μετά επικεντρωνόμαστε στη γέμιση που θέλουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ