Μια ανεπανάληπτη θεατρική εμπειρία για μικρά & μεγάλα παιδιά.

O πολιτιστικός οργανισμός Sound&Picture TheatreProduction θα παρουσιάσει το έργο “ΠΛΟΥΤΟΣ” του Αριστοφάνη σε μια νέα μετάφραση διασκευή, σε έμμετρο λόγο.

Μια κωμωδία με ζωντανή μουσική, που διατηρεί την φρεσκάδα του αριστοφανικού λόγου.

Η Φωτεινή Δάρρα παίζει και ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης για πρώτη φορά σε παιδική σκηνή.

Συνεχίζοντας μια ξεχωριστή πορεία στο χώρο του έντεχνου τραγουδιού, επιστρέφει στη θεατρική σκηνή από όπου και ξεκίνησε, με έναν ρόλο έκπληξη στο κλασσικό έργο του Αριστοφάνη, την παιδική μουσική παράσταση που θα κλέψει τις καρδιές των λιλιπούτειων φίλων και όχι μόνο φέτος το χειμώνα!

Ένας περιοδεύων θίασoς συναντάει μια ομάδα μουσικών και όλοι μαζί ηθοποιοί και μουσικοί γυρίζουν την Ελλάδα παίζοντας τον «ΠΛΟΥΤΟ» του Αριστοφάνη.

Ο“ΠΛΟΥΤΟΣ” είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη. Η μορφή, την οποία σήμερα γνωρίζουμε, είναι εκείνη που γράφτηκε το 388 π.Χ., σηματοδοτώντας το πέρασμα από την αρχαία στη νεότερη αττική κωμωδία.

Η ιδιοφυής και μοναδική σε σύλληψη ιδέα του Αριστοφάνη χαρακτηρίζεται από πρωτοτυπία και ευρηματικότητα στην πλοκή του έργου, ενώ οι καταστάσεις του τότε παραπέμπουν στο σήμερα.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπηρετούν και τονίζουν την διαχρονικότητα και την επικαιρότητα που αναδύονται αβίαστα από το κείμενο.

Κατά την διαδικασία προετοιμασίας της παράστασης εφαρμόζονται δημιουργικές τεχνικές και μέθοδοι, με στόχο την θεατροπαιδαγωγική προσέγγιση και την ευαισθητοποίηση του σύγχρονου θεατή.

Η παράσταση στοχεύει στο να παρασύρει μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο του αρχαιοελληνικού θεάτρου, προσφέροντας τους  μια ανεπανάληπτη θεατρική και μουσική εμπειρία.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης και διασκέδασης!

«ΠΛΟΥΤΟΣ»  ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ  για όλη την οικογένεια.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ, Ακαδημίας 3, τηλ.: 2103636144

Θεατρική  Περίοδος : Οκτώβριος  2015 – Απρίλιος 2016

Διάρκεια: 1 ώρα και  50 λεπτά

Ημέρες & ώρες  παραστάσεων.

 Σάββατο 3:15 μ.μ

 Κυριακή   3:15  μ.μ.  και  5:30μ.μ. 

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 14 ευρώ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:       12 ευρώ

cleardot

Παραστάσεις για σχολεία  Πέμπτη & Παρασκευή  || Ώρα :11:00 μ.μ

Τηλ. Κρατήσεων : 210 3636144 || 210 3625520 Θ.ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ

Yπεύθυνη Κρατήσεων:Iωάννα Κουλοχέρη  Κ: 6977865517.