1. Όσο κι αν βαριέσαι και αν θέλεις απλά να χώσεις το πρόσωπό σου στην αγκαλιά του, σήκω από το κρεβάτι και πήγαινε στην τουαλέτα να κάνεις τσίσα σου.  Γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσεις τον εαυτό σου από την πιθανότητα ουρολοίμωξης. Είσαι τώρα για να πονάς και να πίνεις τους χυμούς κράνμπερι με τα λίτρα;
2. Φρόντισε να έχεις πάντα πάνω σου προφυλακτικά. Οκ, μπορεί ΑΚΟΜΑ να ντρέπεσαι να πας να τα αγοράσεις αλλά κακώς. Το να αγοράζεις προφυλακτικά δεν δείχνει ότι κάνεις σεξ (όλοι κάνουν, σιγά την έκπληξη) αλλά ότι φροντίζεις και προστατεύεις τον εαυτό σου και την υγεία σου. Επίσης θα σε γλιτώσει και από εκείνη την άβολη στιγμή που έχεις τρελαθεί και τον θέλεις μέσα σου και εκείνος σου ανακοινώνει ότι δεν έχει προφυλακτικά μαζί του. Γιατί θα έχεις εσύ.
3. Συζήτησε μαζί του το ζήτημα των ΣΜΝ, πριν κάνετε σεξ.  Ναι, είναι μια άβολη συζήτηση και είναι τόσο πιο εύκολο να το αγνοήσεις όλο αυτό για να μη χαλάσεις τη στιγμή, αλλά φαντάσου πόσες στιγμές θα χαλάσουν αν μάθεις ότι ο τύπος με τον οποίο έκανες σεξ έχει κάτι και τώρα πρέπει να ξεκινήσεις τις εξετάσεις με το άγχος να σε πνίγει στο λαιμό. Γι’ αυτό ρώτα τον πριν αρχίσεις να τρελαίνεσαι.
4. Φρόντισε να παίρνεις τα αντισυλληπτικά σου την ίδια ώρα  της ημέρας.  Είναι ο καλύτερος τρόπος για να μη φρικάρεις κάθε φορά για το αν όλα έχουν πάει καλά. Στην τελική, βάλε ένα ξυπνητήρι.
5. Συνειδητοποίησε ότι το λιπαντικό μπορεί στ’ αλήθεια να κάνει τη ζωή σου καλύτερη. Δεν είναι απαραίτητο να το χρειάζεσαι. Το λιπαντικό μπορεί να κάνει το σεξ πιο διασκεδαστικό και λιγότερο επίπονο για όλους. Μην ντραπείς να πειραματιστείς, έχεις κάτι να χάσεις;
6. Πήγαινε να τσεκάρεις το μικρό γρομπαλάκι που υποψιάζεσαι ότι είναι τρίχα που έχει «γυρίσει» και όχι ακριβώς ΣΜΝ, αλλά από την άλλη δεν μπορείς να είσαι και σίγουρη.  Αν έχεις περάσει ώρες και μέρες σκεπτόμενη εμμονικά το μπορεί να σου συμβαίνει και να εύχεσαι να μπορούσε η Google να σου πει στ’ αλήθεια τι είναι αυτό το σπυράκι, τότε ξέρεις πόσο βασανιστικό είναι όλο αυτό. Ίσως είναι καλύτερα λοιπόν να πας στο γιατρό για να μπορείς μετά να περάσεις την υπόλοιπη μέρα σου ήρεμη στον καναπέ.
7. Συνειδητοποίησε επίσης ότι μπορείς άνετα να κολλήσεις ένα ΣΜΝ από το στοματικό.  Είναι από τα πρώτα πράγματα που θα έπρεπε να διδάσκουν στα μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Δεν θέλεις να το μάθεις αφού το έχεις πάθει, γι’ αυτό κάνε αυτό που είπαμε στο νούμερο 3.
8. Μην κάνεις κάτι με κάποιον που έχει πληγή στο στόμα. Δύο στις τρεις περιπτώσεις είναι έρπη.
9. Αν διαπιστώσεις ότι δεν έχει κάνει μπάνιο, πρότεινέ του να κάνετε σεξ στο ντους.  Ή μπορείς να του προτείνεις ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΠΡΙΝ ΣΕ ΔΕΙ, ειδικά αφού εσύ περνάς ένα ολόκληρο απόγευμα να αποτριχώσεις και κρέμες.
10. Συνειδητοποίησε ότι το να το παρακάνεις με το ντους εκεί κάτω μπορεί να λειτουργήσει και εναντίον σου. Με το συχνό ντους και τα πολλά και διαφορετικά σαπούνια είναι πολύ πιθανό να καταστρέψεις τα καλά βακτήρια που υπάρχουν «εκεί κάτω» πράγμα που μπορεί να οδηγήσει και στα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή στο να μη μυρίζει και τόσο ωραία. Γι’ αυτό προτίμησε ένα απαλό σαπούνι, ειδικό για την ευαίσθητη περιοχή.
Πηγή: cosmopolitan.com