Ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν αντιμετωπίσει τα παιδιά τόσες πολλές καταστροφές και πολέμους. Ένα συγκινητικό βίντεο, με ηχηρά μηνύματα κατά του πολέμου, που δείχνει πώς αλλάζει η ζωή των παιδιών που βιώνουν τον πόλεμο, λάνσαρε η Unicef στη Βρετανία, σε μια προσπάθειά της να πείσει τη βρετανική κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στην προστασία των παιδιών, σε μια εποχή που τα παιδιά αντιμετωπίζουν τους πιο καταστροφικούς πολέμους, με ένα στα δέκα να μεγαλώνουν σε μια εμπόλεμη ζώνη.
Στο βίντεο «Ο Κόσμος Ανάποδα»  βλέπουμε μία οικογένεια να κάνει την καθημερινή της βόλτα στο πάρκο.  Οι γονείς κάθονται και βλέπουν τα παιδιά τους να παίζουν, να σκαρφαλώνουν, να κρέμονται ανάποδα.  Όμως κάθε φορά που ένα από τα παιδιά γυρίζει ανάποδα… γυρίζει και ο κόσμος τους ανάποδα και παίρνοντας έτσι μια γεύση για το πόσο διαφορετική θα μπορούσε να είναι η ζωή τους αν ζούσαν σε μια χώρα  που έχει πληγεί από πολέμους.
Το γεγονός ότι το βίντεο είναι βασισμένο σε εμπειρίες πραγματικών παιδιών, το καθιστά ακόμα πιο ρεαλιστικό. Όπως η σκηνή με το μικρό αγόρι που κάθεται στις ράγες του σιδηρόδρομου, μόνο και φοβισμένο ενώ το σκοτάδι πλησιάζει – μια σκηνή πολύ οικεία για εκατομμύρια προσφυγόπουλα.
Το συγκλονιστικό βίντεο της Unicef που στόχο έχει να μας υπενθυμίσει πως τα παιδιά είναι αυτά που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο και χρειάζονται την προστασία και την αγκαλιά μας.   Τέρμα πια η αδιαφορία!