Τρείς μέρες πριν το γάμο οι καλεσμένοι άρχισαν να καταφθάνουν στο εξωτικό The Breakers στο Palm Beach της Φλόριντα. Φίλοι, συγγενείς και το ζευγάρι διασκέδασαν με προγαμήλια πάρτι και δείπνο που το art de la table του θα ζήλευε οποιοσδήποτε γάμος.Η 43χρονη Σοφία, φορούσε ένα φόρεμα Zuhair Murad, όπως είχαμε προβλέψει ενώ ο 38χρονος Τζο κομψότατος σε ένα σμόκιν John Varvatos. Xάρη στο hashtag  #jofia που διάλεξαν η Βεργκάρα και ο Μανγκανιέλο μπορούσαμε να απολαμβάνουμε φωτογραφίες τους στο Ιnstagram από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στο υπερπολυτελές resort. Στιγμές στο προχθεσινό prewedding party με τη μητέρα της, τον γιο της Μανόλο και βίντεο με το τραγούδι αφιέρωση του Μαγκανιέλο στην αγαπημένη του, το «Sweet Child οf Mine» των Guns N ‘Roses σε δική του εκτέλεση. Το βράδυ της Κυριακής το The Breakers, έσφιζε από τους 400 καλεσμένους, που απόλαυσαν την τελετή και την δεξίωση στην αίθουσα χορού Venetian ballroom. Μεταξύ πολλών διασήμων ο Τσάνινκγ Τέιτουμ, ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, η Ρις Γουίδερσπουν. Ο τηλεοπτικός σύζυγος της Βεργκάρα, Εντ Ο’ Νιλ ήταν επίσης εκεί όπως και άλλοι συμπρωταγωνιστές της απ’ το «Modern Family».

Η διακόσμηση του χώρου, ήταν όπως την περιμέναμε. Κρυστάλλινοι πολυέλαιοι και φούξια λουλούδια κρεμασμένα από το ταβάνι αλλά και στα τραπέζια.

Ο πρώτος χορός του ζευγαριού ήταν το «The Way You Look Tonight» του Φρανκ Σινάτρα, στην εκτέλεση του 1964. Μουσική του Μάικλ Τζάκσον και της Σακίρα ακούστηκε επίσης κατά τη διάρκεια της γιορτής. Ο Pitbull  ήταν η μουσική έκπληξη της βραδιάς σε  live εκτέλεση στη θέση του Mάρκ Άντονι που είχε προγραμματιστεί να τραγουδήσει αλλά δεν εμφανίστηκε τελικά.