Υλικά Για την Ζύμη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 ml. γάλα φρέσκο 100 γρ. βούτυρο 8 γρ. ξηρή μαγιά στιγμής ¾ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι Για την Γέμιση 650 gr. κασέρι 150 gr. μπείκον Αυγά Οδηγίες Αν το θέλουμε πιο υγιεινό μπορούμε να προσθέσουμε αντί για μπέικον ή αυγά, ντοματίνια Εκτέλεση Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα. Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα και διαλύουμε την μαγιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και όσο χλιαρό νερό χρειαστεί μέχρι να πάρουμε μια απαλή, εύπλαστη ζύμη! Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 20′ λεπτά. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 7 κομμάτια των 170 – 180 γραμμαρίων Mε τον πλάστη το ανοίγουμε ελαφρά και του δίνουμε μακρόστενο οβάλ σχήμα, σαν βαρκάκι. Τοποθετούμε τα πεϊνιρλί σε αντικολλητικό ταψί. Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε. Περνάμε με ένα πινέλο τα πεϊνιρλί με βούτυρο. Γεμίζουμε με τα τυριά τα πεϊνιρλί. Ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά. Όσο τα ψήνουμε, τα αλείφουμε ελαφρά 1-2 φορές, βούτυρο. με ένα πινέλο. Πεϊνιρλί με μπέικον Άν θέλουμε να προσθέσουμε μπέικον στο πεϊνιρλί, το προσθέτουμε 10′ πριν το βγάλουμε από τον φούρνο. Πεϊνιρλί με αυγό Αν θέλουμε να προσθέσουμε αυγό στο πεϊνιρλί, το προσθέτουμε 10′ πριν το βγάλουμε από τον φούρνο, σπάζοντάς το πάνω από κάθε πεϊνιρλί.
Το πιο εύκολο σπιτικό πεϊνιρλί!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φθινοπωρινή σαλάτα για πρωινό Αυτή η φθινοπωρινή σαλάτα, γεμάτη από βιταμίνες αλλά και με υπέροχη γεύση, είναι μία πολύ καλή ιδέα για ένα... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ