Υλικά 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό μήλου 1/4 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο λιωμένο 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 2 αυγά 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα 5 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μήλο κομμένο σε κυβάκια 2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικό) Για το τηγάνισμα: σπορέλαιο Για την επικάλυψη 1 φλιτζάνι τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη Κανέλα Εκτέλεση Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράζουμε το χυμό μήλου και το αφήνουμε να μειωθεί στο 1/4 του φλιτζανιού Αφήνουμε να κρυώσει Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη Χτυπάμε με μίξερ χειρός για 4΄μέχρι να αφρατέψει Προσθέτουμε τα αυγά Τέλος ρίχνουμε το χυμό μήλου, τα κυβάκια μήλου και ανακατεύουμε Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύουμε 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, την κανέλα,(το μοσχοκάρυδο) Προσθέτουμε το μείγμα από αλεύρι στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη κολλώδες Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε, προσθέτοντας το επιπλέον αλεύρι όσο χρειαστεί μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και όχι κολλώδες Ανοίγουμε τη ζύμη σε 1/2 εκ και κόβουμε ντόνατς Σε μια φριτέζα ή ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά Ρίχνουμε τα ντόνατς και όταν ροδίσουν τα βγάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστά και πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα.
Λαχταριστά ντόνατς με μήλο!
Είναι μια εύκολη και νοστιμότατη συνταγή, όπου πρωταγωνιστούν τα ντόνατς, τα αγαπημένα γλυκίσματα μικρών και μεγάλων!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ