Εύκολα, λαχταριστά μπισκότα που ”μυρίζουν” Χριστούγεννα. Αυτοσχεδιάστε με τα μπαχαρικά και αντικαταστήστε αν θέλετε το μοσχοκάρυδο με κανέλα ή γαρίφαλο. Αν τα φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας θα γίνουν ακόμη πιο νόστιμα! Υλικά: 275 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 125 γραμμάρια βούτυρο 200 γραμμάρια ζάχαρη 1 βανίλια 2 μεγάλα αυγά Εκτέλεση: Σε ένα μεσαίο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ κια το μοσχοκάρυδο Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια Όταν το μείγμα γίνει κρεμώδες προσθέτουμε ένα – ένα τα αβγά και χτυπάμε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα, ώσπου να ενσωματωθούν στο μείγμα Προσθέτουμε τα ”στέρεα” υλικά και τα χτυπάμε με με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC Λαδώνουμε και αλευρώνουμε δύο λαμαρίνες Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστά Χρησιμοποιώντας κουπ πατα σε διάφορα σχήματα, κόβουμε τα μπισκότα Ξαναπλάθουμε τη ζύμη που περισσεύει και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, ώσπου να τελειώσει Με σπάτουλα μεταφέρουμε τα μπισκότα στις λαμαρίνες τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν Τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν Καλή επιτυχία!
Εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ