Υλικά 1/2 κιλό βούτυρο 2 κρόκοι αυγών 1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη άχνη Κονιάκ (1,5 φλιτζάνι του καφέ) 2 βανίλιες 250 γραμμάρια κοπανισμένα αμύγδαλα (ελαφρώς καβουρντισμένα) 750 γραμμάρια αλεύρι μαλακό 350 gr ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα Εκτέλεση Προθερμαίνετε το φούρνο Χτυπάτε καλά τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο και μετά ρίχνετε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει αφράτη η ζύμη Φτιάχνετε τη ζύμη στο σχήμα των κουραμπιέδων, είτε με τα χέρια σας είτε σε φορμάκια (αν έχετε) Αλείφετε το ταψί με λίγο βούτυρο και αφήνετε τους κουραμπιέδες να ψηθούν στους 170οC, στον αέρα, για περίπου 30΄-35΄, μέχρι να σκάσουν στην επιφάνεια και να πάρουν απαλό ρόδινο χρώμα. Τους βγάζετε από το φούρνο πριν ξεροψηθούν, τους ραντίζετε με ζάχαρη άχνη και τους αφήνετε να κρυώσουν.
Η πιο εύκολη συνταγή για κουραμπιέδες

Η αλήθεια είναι ότι Χριστούγεννα χωρίς αυτά τα όμορφα «χιονισμένα» μπισκότα με τη γλυκιά και αφράτη γεύση δεν γίνονται. Φτιάξτε κουραμπιέδες μαζί με τα παιδάκια σας, αφήστε τα να δημιουργήσουν ότι σχήμα θέλουν και διασκεδάστε παρέα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Φτιάχνουμε παραδοσιακή καρυδόπιτα Εύκολη συνταγή για να φτιάξετε και εσείς το αγαπημένο σας γλυκό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γρήγορο τοστ με μπέικον και αβοκάντο Χορταστικό τοστ με μπέικον και αβοκάντο, υπέροχη ιδέα για το απογευματινό το δικό σας και γιατί όχι των παιδιών;... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολο γλυκό τιραμισού H σπιτική και εξίσου νόστιμη εκδοχή του αγαπημένου μας τιραμισού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για σνακ: Φτιάχνουμε κυμαδοπιτάκια Κυμαδοπιτάκια που μπορείτε να καταναλώσετε ως σνακ ή και σαν κυρίως γεύμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε κλασικό ρυζόγαλο Κλασικό και αγαπημένο, το ρυζόγαλο είναι η ιδανική επιλογή για μια κρύα και θρεπτική λιχουδιά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοκεφτέδες με φέτα Θρεπτικοί σπανακοκεφτέδες με τυρί φέτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ