Πρόκειται για το παραδοσιακό γλυκό (Buche de Noel), που συνηθίζουν να έχουν στο τραπέζι μετά το γεύμα των Χριστουγέννων οι Γάλλοι. Ένας υπέροχος κορμός σοκολάτας, που αρέσει εξίσου στα παιδιά και στους ενήλικες! Υλικά Για το παντεσπάνι 180 γραμμάρια κουβερτούρα 5 αβγά 180 γραμμάρια ζάχαρη άχνη Για τη γέμιση 12 κουταλιές nutella 700 γραμμάρια cream cheese 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ Για τη διακόσμηση 300 γραμμάρια κουβερτούρα ζάχαρη άχνη Εκτέλεση Πρώτα ετοιμάζουμε το παντεσπάνι ως εξής: Χτυπάμε τους κρόκους από τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Σε μπεν μαρί, εν τω μεταξύ, λιώνουμε την κουβερτούρα. Προσθέτουμε τους κρόκους που έχουμε χτυπήσει με την άχνη μέσα στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα της κουβερτούρας. Σε ένα ταψί 28×38 εκ. απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε τη ζύμη από το παντεσπάνι. Ψήνουμε στους 180 C για περίπου 25 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ βάζετε το cream cheese, τη nutella και το κονιάκ. Στον πάγκο, στρώνουμε, αντικολλητικό χαρτί και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι. Απλώνουμε τα 2/3 περίπου από το μείγμα με την κουβερτούρα πάνω στο παντεσπάνι και τυλίγουμε σε ρολό. Καλύπτουμε τον κορμό με το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα και διακοσμούμε με φλούδες σοκολάτας. Από πάνω πασπαλίζουμε με άφθονη άχνη ζάχαρη.
Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Λευκά φασόλια με ταχίνι και μυρωδικά Μία ιδιαίτερη και χορταστική λευκή φασολάδα με ταχίνι, ρίγανη και κύμινο. Απολαύστε τη ζεστή, δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φαλάφελ με καρότο και κόλιανδρο Δοκιμάστε μια ακόμη πιο υγιεινή εκδοχή για φαλάφελ, με σάλτσα γιαουρτιού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρό κέικ ρεβιθιού Ένα ιδιαίτερο αλμυρό κέικ για χορτοφάγους με ξηρούς καρπούς και κάστανα, για να μπούμε για τα καλά στο mood... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στρογγάνοφ με μανιτάρια Μία εύκολη συνταγή για ένα χορτοφαγικό στρογγανόφ μανιταριών, τόσο πλούσιο και νόστιμο όσο και η κλασική εκδοχή με κρέας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια και τόνο Ανανεώστε την κλασική σας σαλάτα τόνου με αυτή την υπέροχη συνταγή. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα παρμεζάνας Αλμυρό και γλυκό «παντρεύονται» με μοναδικό τρόπο, σε αυτά τα τυρένια μπισκότα που θα γίνουν τα αγαπημένα σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια Λαχταριστές μπουκιές μεσογειακής νοστιμιάς, με μαμαδίστικο άρωμα, ένα ιδανικό θρεπτικό σνακ για να το πάρετε μαζί στο γραφείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα Αυτό είναι το χειμωνιάτικο comfort food του Δημήτρη Σκαρμούτσου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γλυκό βρώμης με σάλτσα καραμέλα Εύκολο light γλυκό ψυγείου για τις φορτωμένες εβδομάδες, ώστε να ξεκινάς τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μακαρονάδα με σέσκουλα Μία ιδιαίτερη μακαρονάδα με αυτή την εξαιρετική ποικιλία παντζαριών, για εσάς που αγαπάτε τα ζυμαρικά αλλά βαριέστε τα ίδια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ