Πρόκειται για το παραδοσιακό γλυκό (Buche de Noel), που συνηθίζουν να έχουν στο τραπέζι μετά το γεύμα των Χριστουγέννων οι Γάλλοι. Ένας υπέροχος κορμός σοκολάτας, που αρέσει εξίσου στα παιδιά και στους ενήλικες! Υλικά Για το παντεσπάνι 180 γραμμάρια κουβερτούρα 5 αβγά 180 γραμμάρια ζάχαρη άχνη Για τη γέμιση 12 κουταλιές nutella 700 γραμμάρια cream cheese 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ Για τη διακόσμηση 300 γραμμάρια κουβερτούρα ζάχαρη άχνη Εκτέλεση Πρώτα ετοιμάζουμε το παντεσπάνι ως εξής: Χτυπάμε τους κρόκους από τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Σε μπεν μαρί, εν τω μεταξύ, λιώνουμε την κουβερτούρα. Προσθέτουμε τους κρόκους που έχουμε χτυπήσει με την άχνη μέσα στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα της κουβερτούρας. Σε ένα ταψί 28×38 εκ. απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε τη ζύμη από το παντεσπάνι. Ψήνουμε στους 180 C για περίπου 25 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ βάζετε το cream cheese, τη nutella και το κονιάκ. Στον πάγκο, στρώνουμε, αντικολλητικό χαρτί και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι. Απλώνουμε τα 2/3 περίπου από το μείγμα με την κουβερτούρα πάνω στο παντεσπάνι και τυλίγουμε σε ρολό. Καλύπτουμε τον κορμό με το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα και διακοσμούμε με φλούδες σοκολάτας. Από πάνω πασπαλίζουμε με άφθονη άχνη ζάχαρη.
Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σαλάτα με μαυρομάτικα, ρόκα και ντρέσινγκ πορτοκαλιού Τα μαυρομάτικα φασόλια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεβίθια με κουνουπίδι και σάλτσα ταχίνι Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κόλιανδρο και σερβίρουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σουπιές με χόρτα Σερβίρουμε το φαγητό σε πιάτα γαρνίροντας το καθένα με λίγο ωμό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια τυλιχτά με κανταΐφι Τυλίγουμε καλά τα ρολάκια για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ