Αποκαθίσταται σταδιακά η λειτουργία στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, μετά τη χθεσινοβραδυνή προειδοποίηση για επίθεση ισλαμιστών τρομοκρατών ανάλογης  του Παρισιού. Η αστυνομία παραμένει σε επιφυλακή. Αναζητά έως και εφτά επίδοξους δράστες, ιρακινούς τζιχαντιστές, που φέρεται να σχεδίαζαν επανάληψη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι το Νοέμβριο.
«Οι σταθμοί είναι ανοιχτοί, αλλά η κατάσταση παραμένει σοβαρή. μείνετε σε επιφυλακή» προειδοποιεί η αστυνομική διεύθυνση Μονάχου μέσω twitter. Σταδιακά ομολοποιείται και η κυκλοφορία υπεραστικών τρένων και του προαστιακού δικτύου. Ο αποκλεισμός δρόμων γύρω από τον κενρικό σταθμό του Μονάχου έχει αρθεί από τις πρωινές ώρες σήμερα, η αστυνομία ενημέρωσε ότι είναι ελεύθερη η πρόσβαση σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής.
Ο κεντρικός σιδηροδρομικόςσταθμός του Μονάχου και ο σταθμός Pasing σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, είχαν εκκενωθεί χθες το βράδυ μετά από προειδοποίηση των αρχών για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση. Για την επιχείρηση κινητοποιήθηκαν 550 άνδρες της αστυνομίας.
Η πληροφορία περί επικείμενου χτυπήματος στο Μόναχο ήρθε από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με πληροφορίες της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας (BR) η πρώτη προειδοποίηση για ενδεχόμενη επίθεση στους δύο σταθμούς ήρθε προ ημερών από πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Γίνονταν λόγος για πέντε έως εφτά Ιρακινούς, οι οποίοι φέρεται να σχεδίαζαν επίθεση με καλάσνικοφ όπως και στην επίθεση στο Παρίσι. Ως πιθανοί στόχοι αναφέρονταν δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί. Κεντρικός σταθμός Μονάχου και ο σταθμός του Pasing, δέκα χλμ από το κέντρο. Οι πληροφορίες ανέφεραν και συγκεκριμένα ονόματα των πιθανών δραστών.
Ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών Γιόαχιμ Χέρμαν δήλωσε ότι ο βαθμός επικινδυνότητας ήταν αντίστοιχος με την περίπτωση του Αννοβέρου τον περασμένο Νοέμβριο όταν ελήφθη απόφαση ακύρωσης του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων Γερμανίας και Γαλλίας.